5 film életed nehezebb pillanataihoz

Írta: ,

Érezted már, hogy egy film képes annyira meghatározni a hangulatodat, hogy röpke másfél-két óra után másképp látod a világot? Vannak filmek, melyek tényleg nem csak egyszer nézős kategóriába tartoznak, és mindig ott lesznek neked a nehezebb pillanataidnál. Ehhez szeretnénk neked ajánlani néhányat.

To The Bone Kép forrása: imdb.com

1/5 To The Bone

Nem a legvidámabb témát dolgozza fel a film, viszont nők millióit érintik az étkezési problémák. Egy lány történetét, szenvedéseit mutatja be a film, aki már régóta anorexiában szenved.

Egy nap egy szókimondó orvoshoz kerül, aki szembesíti azzal, hogy mit is jelent ez a megbetegedés. Arra ösztönzi őt, nézzen szembe a betegségével. Azt javasolja, menjen el egy intézetbe, ahol több táplálkozási rendellenességgel küzdő beteget gondoznak.

Ott persze találkozik sorstársaival, megtudhatjuk, hogy milyen kínokon mennek keresztül és természetesen a gyógyulás felé vezető kemény úton is elkísérhetjük főszereplőnket.

Tisztességtelen ajánlat Kép forrása: i.pinimg.com

2/5 Tisztességtelen ajánlat

Nem mai film, viszont kötelező alkotás, ha szereted a szerelmes, ámbár bonyolult történeteket. Ez a film egyáltalán nem az a csöpögős fajta, sokkal inkább egy hétköznapi pár csodás szerelmét és vívódásait tárja elénk.

Diana és David már régóta nagy szerelemben élnek együtt, ám egy napon rádöbbennek, hogy anyagilag teljesen tönkrementek, ami David karrierjét is elvághatja. Megmaradt pénzüket Las Vegasban próbálják megduplázni, sikertelenül.

A kaszinóban azonban felfigyel Dianára egy jóképű milliomos, aki egymillió dollárt ajánl fel a lánynak egy együtt töltött éjszakáért. Úgysem találod ki a végét, úgyhogy meg kell nézned.

Walter Mitty Titkos Élete Kép forrása: i.pinimg.com

3/5 Walter Mitty Titkos Élete

Ha az álmaid nem válnak valóra, akkor vagy az álmokban van a hiba, vagy benned. Walter Mitty például nem panaszkodhat, ha fantáziálásról van szó.

Az ő fejében folyamatosan pereg egy film, amelynek ő a hőse. Civilben fotóriporter, de fejben volt már szuperkém, szuperhős és szuperhős szerelmes is. Egy nap azonban felbukkan az életében az igazi kaland.

Egy elveszett negatív nyomában járva, mindennapjai kizökkennek a szokásos kerékvágásból: az ő fejében azonban még mindig másfajta izgalmak kergetik egymást. Egy csodás történet arról, hogy soha nem késő nekiállnod álmaid megvalósításának.

Váratlan Szépség Kép forrása: movienewsplus.com

4/5 Váratlan Szépség

A gyász soha nem egyszerű, olykor annyira elviselhetetlen, hogy egy addigi tökéletes életet is teljesen szétrombolhat. Howard Inlettel, egy sikeres New York-i cégvezetővel szörnyű tragédia történik, melynek hatására megváltozik az élete.

Nem bírja elviselni a vele történtek súlyát, megcsömörlik mindentől, ami addig körülvette. Egyre távolabb sodródik addigi világától. Már olyan messzire, hogy régi barátai az újabb tragédiától félnek. Tervet készítenek a megmentésére.

Veszélyes, kockázatos tervet, amely a legvégsőkig feszíti a húrt, de talán segít, hogy Howard szembenézzen az élettel - ha megéri. A csattanót nem szeretnénk lelőni, viszont neked ajánljuk, ha éppen fenekestül felfordult az életed és mindent újra kell kezdened.

Szerelemre Hangszerelve Kép forrása: theodysseyonline.com

5/5 Szerelemre Hangszerelve

Szuper film, szuper dalokkal, melyeket hallanod kell. A történet középpontjában egy fiatal pár áll, Greta és Dave. A főiskola óta járnak, és közös szerzői a daloknak, melyekkel a férfi fellép.

Amikor egy komoly kiadó szerződést kínál Dave-nek, New Yorkba költöznek, csakhogy a frissen szerzett dicsőség hamar a férfi fejébe száll, és szakít Gretával.

A veszteségtől még kóválygó lány sorsa akkor fordul jobbra, amikor Dan, az egykori lemezkiadó vezető egyik este meghallja énekelni és azonnal felismeri Greta nyers, átütő tehetségét.

A véletlenszerű találkozásból egy kölcsönösen sorsfordító kapcsolat elbűvölő portréja formálódik ki. Elveszettnek érzed magad? Ezek után biztos nem így gondolod majd.