5 film, aminek a folytatása jobb, mint az első rész

Kerekes Vivien
Írta: ,

A filmek világa kicsit olyan, mint a divat; ízlések és pofonok, hogy kinek éppen mi tetszik meg. Ha moziról van szó, az esetek többségében az első rész mindig sokkal nagyobb sikernek örvend, mint a folytatás – akadnak azonban olyan történetek is, amiknél a második rész még akár jobban is sikerül, mint az előzmény! Szerinted mivel lehetne még bővíteni az alábbi listát?

Neked is azonnal a gyermekkorod ugrik be, ha elkezded nézni a Toy Story című filmet? A mesék egyik legnagyobb klasszikusának második részét a készítők eredetileg nem is moziba szánták, egyszerűen csak videókazettán akarták forgalmazni.

A Pixar csapata viszont látta benne a lehetőséget, ezért nagyképernyőre vitték a sztorit. A probléma? Hogy a készítőknek így 9 hónapjuk volt összedobni az egész filmet, kezdve az alapoktól a legutolsó simításig.

Az eredmény viszont így is elképesztő lett, olyan viccekkel és történettel, ami talán még az első részt is lekörözte!

Noha azóta már több színészt is láthattunk Pókember bőrébe bújva, sokak számára a klasszikus mégis a Tobey Maguire-féle változat. Az első rész szorosan követte a képregények eredeti sztoriját, a második viszont képes volt felülmúlni azt.

A szuperhősnek a folytatásban Dr. Octaviusszal kell megküzdenie, miközben rengeteg lelki problémával találja szemben magát: többek között szerelmét, Mary Jane-t eljegyezte egy másik férfi, Peter pedig azon is elgondolkodik, miért akar ő egyáltalán Pókember lenni.

Neked melyik volt a kedvenced a 3 rész közül?