5 film, aminek a folytatása jobb, mint az első rész

Írta: ,

A filmek világa kicsit olyan, mint a divat; ízlések és pofonok, hogy kinek éppen mi tetszik meg. Ha moziról van szó, az esetek többségében az első rész mindig sokkal nagyobb sikernek örvend, mint a folytatás – akadnak azonban olyan történetek is, amiknél a második rész még akár jobban is sikerül, mint az előzmény! Szerinted mivel lehetne még bővíteni az alábbi listát?

1/5 Toy Story 2.

Neked is azonnal a gyermekkorod ugrik be, ha elkezded nézni a Toy Story című filmet? A mesék egyik legnagyobb klasszikusának második részét a készítők eredetileg nem is moziba szánták, egyszerűen csak videókazettán akarták forgalmazni.

A Pixar csapata viszont látta benne a lehetőséget, ezért nagyképernyőre vitték a sztorit. A probléma? Hogy a készítőknek így 9 hónapjuk volt összedobni az egész filmet, kezdve az alapoktól a legutolsó simításig.

Az eredmény viszont így is elképesztő lett, olyan viccekkel és történettel, ami talán még az első részt is lekörözte!

2/5 Pókember 2.

Noha azóta már több színészt is láthattunk Pókember bőrébe bújva, sokak számára a klasszikus mégis a Tobey Maguire-féle változat. Az első rész szorosan követte a képregények eredeti sztoriját, a második viszont képes volt felülmúlni azt.

A szuperhősnek a folytatásban Dr. Octaviusszal kell megküzdenie, miközben rengeteg lelki problémával találja szemben magát: többek között szerelmét, Mary Jane-t eljegyezte egy másik férfi, Peter pedig azon is elgondolkodik, miért akar ő egyáltalán Pókember lenni.

Neked melyik volt a kedvenced a 3 rész közül?

Batman – A Sötét Lovag Kép forrása: huffingtonpost.com

3/5 Batman – A Sötét Lovag

A Christopher Nolan által rendezett Batman-trilógia legnépszerűbb része kétség kívül A Sötét Lovag, noha egyébként az előzmény és a folytatás is szuper helyet ért el a toplistákon.

Nem nehéz megmondani, miért ezt szeretik leginkább a rajongók: a sztori, a képi világ és Heath Ledger elképesztő alakítása Jokerként ugyanis már önmagában megállná a helyét – nem véletlenül ítélték a filmnek 2009-ben az Oscar- és Golden Globe-díjakat is!

4/5 A Gyűrűk Ura: A két torony

A Gyűrűk Ura trilógia kétségkívül az egyik legnépszerűbb „filmsorozattá” nőtte ki magát; sokak szerint pedig a három epizód közül a második rész viszi a pálmát.

Frodo és a többiek kalandja tovább folytatódik a gyűrűvel, és ahogy az rengeteg trilógiánál lenni szokott, a második film sötétebb hangulatúra sikerült, mint a korábbi – ezzel megteremtve egy nagyon izgalmas atmoszférát.

A megtisztulás éjszakája: Anarchia Kép forrása: tumblr.com, xshotsxfiredx

5/5 A megtisztulás éjszakája: Anarchia

A legtöbb horrorfilm folytatása el sem éri az előző rész színvonalát, de ez alól A megtisztulás éjszakája határozottan kivételnek számít!

A történet a jövőben játszódik, amikor Amerika Új Alapító Atyái uralják az országot, és furcsa törvény van életben: létezik az évben egy nap, amikor legális bűnt elkövetni – ebbe pedig TÉNYLEG minden beletartozik. Az alapötlet sok lehetőséget rejt magában, az első rész viszont nem fokozta annyira az izgalmakat, mint sokan várták.

A folytatás viszont olyannyira túlszárnyalta elődjét, hogy már készül a 3. rész is!