5 film, amely bemutatja, milyen bonyolult is a szerelem valójában

Gyöngyösi Lilla
Írta: ,

Legyen szó vígjátékról vagy drámáról, a filmek többsége igencsak rózsaszín képet fest a szerelemről: néhány félreértés után nem kérdés, hogy boldogan csókolja meg egymást a két hős a naplementében. Akadnak azonban olyan filmek is, amelyek ennél rögösebb utat szánnak a szerelmespárnak – ezekben a történetekben minden furcsább, bonyolultabb, tehát életszagúbb annál, amit megszoktunk.

Kifulladásig Kép forrása: myfrenchlife.org

Jean-Luc Godard filmje, a Kifulladásig friss stílusa mellett témája miatt is filmtörténeti mérföldkő: a két fiatal közeledését, párharcát sosem látott természetességgel, őszinteséggel mutatja be.

Képzelj el egy negyedórás ágyjelenetet, amelyben a szereplők nem fekszenek le egymással, mégsem tudod levenni a szemedet a képernyőről, akkora a feszültség!

Mit akar egymástól Michel és Patricia? Mit tudnak kezdeni egymással egy egyszobás párizsi lakásban? A megdöbbentő befejezés csak még inkább elmélyíti a kettejükkel kapcsolatos kérdéseinket.

Brooklyn Kép forrása: brooklyn-themovie.com

Ha nem is ez a tavalyi év filmje, a Brooklyn nagyon is elgondolkodtató kérdéseket tesz fel a párkapcsolatokkal, pontosabban a kísértéssel kapcsolatban.

A fiatal ír lány, Eilis Amerikában próbál szerencsét, ahol hamar rátalál a szerelem is egy jóképű vízvezeték-szerelő személyében.

Amikor azonban rövid időre hazalátogat, feltűnik egy művelt, előkelő ír fiú, aki hirtelen mindent összezavar.

Mit tegyen Eilis, adja fel a küzdelmes amerikai boldogságát az itthoni biztonságos fészekért? A Brooklyn végül kicsit leegyszerűsíti az egyre feszültebb helyzet megoldását, de addig ad pár tanulságos leckét őszinteségről, hűségről és felelősségről.