4 romantikus film, ami értékes igazságot tanít nekünk a szerelemről

Szirák Viki
Írta: ,
4 romantikus film, ami értékes igazságot tanít nekünk a szerelemről

Kép forrása: pinterest

Romantikus filmeket általában azért nézünk, mert szeretnének jól szórakozni, esetleg egy tökéletesen varázslatos világba átmenekülni. De valójában nem csak ebből a célból érdemes ezt a kategóriát választanod, hiszen nagyon sok olyan film is létezik, ami igazán értékes leckét tanít meg a szerelemről. Ezek például határozottan közéjük tartoznak!

Íme egy tökéletes film azoknak, akik nem igazán rajonganak a romantikáért. A film egy olyan világban játszódik, ahol az embereknek lehetőségük van bizonyos emlékeket egy különös gépezet segítségével kitöröltetni.

Joel és Clementine egy fájdalmas szakítás után határoznak úgy, hogy teljesen kiradírozzák egymást az elméjükből, minden apró emlékmorzsától meg akarnak válni. A történet ezt követően azt mutatja meg, egyáltalán hogyan ismerkedtek össze a kezdetekkor, és milyen jövő vár rájuk most, hogy fogalmuk sincs, milyen szerepet játszottak egymás életében.

A film két nagyon fontos leckét tanít meg a nézőnek: az egyik, hogy bár csábító lehet kitörölni az emlékezetünkből valakit, aki fájdalmat okozott nekünk, igenis szükségünk van ezekre a rossz élményekre.

Ezek azok, amik segítenek nekünk fejlődni, tanulni a hibáinkból, és hozzátesznek ahhoz, akik vagyunk. A másik fontos tanulság, hogy a szerelem nem egy lineáris vonal. Mindig vannak hullámvölgyek, jobb és rosszabb időszakok, és igenis megéri küzdeni azért, akit nagyon szeretünk. Hiszen csak azok a dolgok igazán értékesek számunkra, amikért valóban meg is dolgoztunk!

Noha vígjátéknak sem utolsó ez a film, azért érdemes megfigyelni azt a nagy igazságot is, amire felhívja a nézők figyelmét. A sztori szerint Hitch egy profi randiguru, aki kérésre bárkivel össze tud hozni, persze némi pénzért cserébe. Ekkor ismeri meg új kliensét, Albertet, aki egy sikeres üzletasszonyba szeretett bele, és bármit megtenne, hogy meghódítsa a szívét. Hitch megpróbálja megtanítani neki a legnagyobb trükköket, miközben ő maga is találkozik egy gyönyörű nővel, aki elcsavarja a fejét.

A film egyik nagy tanulsága az, hogy valójában nincs szükség cselekre, játékokra és különböző trükkökre ahhoz, hogy beléd szeressenek. Nem attól vagy értékes, hogy tudod, mikor mit kell mondani.

Igazából csak önmagadat kell adnod, és ha tényleg egymásnak teremtett titeket a sors, úgyis működni fog a kapcsolatotok. Minden más csak felszínessé tenné a köztetek lévő köteléket!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba