3+1 film a gyermekvállalásról, amit neked is látnod kell

Boros Mariann
Írta: ,

Szinte már közhely, hogy a családalapítás, gyerekvállalás csak a mozivásznon megy mindig könnyedén, zökkenőmentesen. Szerencsére azonban korántsem csak idilli, problémamentes családi életet bemutató filmeket talál, aki a témában szeretne nézni valamint. Összegyűjtöttem a 4 kedvencemet, melyeket egyszer mindenképp érdemes megnézni!

A legszebb dolog Kép forrása: allocine.fr

A 2011-es francia vígjáték egy fiatal pár történetét mutatja be, akik megismerkedésüket követően nem várnak sokáig a gyerekvállalással, ám ez a mindkettőjük számára nem várt bonyodalmakkal jár. A női főszerepben a bájos Louise Bourgoin-t láthatjuk, aki hitelesen bújik a kissé szétszórt és bizonytalan leendő anyuka bőrébe.

Akinek van gyereke, sokszor ismerhet magára egy-egy, a külső szemlélő számára furcsa és komikus szituációban – benne lenni persze nem mindig olyan vidám. Életszagú film a babavárás, szülés, majd az első időszak szépségeiről, nehézségeiről. Várandósoknak mindenképpen ajánlom – lehetőleg a leendő apukával együtt!

Juno Kép forrása: harvard.edu

A 2007-es Juno egy mindig aktuális témát boncolgat – egy nem kívánt terhesség alakulását követhetjük nyomon a filmben. A címszereplő tinilány 16 évesen néz anyai örömök elé, ám hamar eldől, hogy nem akarja megtartani a babát.

Abortusz helyett azonban  inkább az örökbeadás mellett dönt, a leendő szülőket pedig egy újsághirdetésben választja ki.

Már csak azért is érdekes ez a film a hazai nézőnek, mert Magyarországon, finoman szólva, nem túl elterjedt ez a gyakorlat. Junót azonban családja és barátja is támogatják döntésében, persze azért nem sétagalopp véghezvinnie az egészet. Számos rangos jelölése és díja mellett 2008-ban a Juno elnyerte a legjobb eredeti forgatókönyvért járó Oscar-díjat.