Már pattognak rá a kukoricák: az ősz legígéretesebb mozifilmjei

R. Szabó Zsuzsa
Írta: ,
Már pattognak rá a kukoricák: az ősz legígéretesebb mozifilmjei

Kép forrása: Youtube/Fórum Hungary

Sok színvonalas, díjakra is számító magyar film érkezik a mozikba novemberben. Kőkemény nyomozásokkal, erős jelenetekkel teli thriller a Rókatündér rendezőjétől, a házasságról, az anyaságról súlyos gondolatokat közvetítő magyar dráma Szamosi Zsófi főszereplésével, és egy Oscar-díj jelölésére esélyes, szintén magyar animációs különlegesség is szerepel a filmajánlónkban. A magyar produkciók mellett egy könnyed kis szerelmi komédia és egy karácsonyi hangulatot idéző látványos fantasy is helyet kapott a válogatásunkban.

1. X – A rendszerből törölve

[beagyaz:video:385]

Balsai Móni alakítja Ujj Mészáros Károly ütős filmjében azt a különleges képességekkel rendelkező nőt, Évát, aki olyasféle dolgokat is megérez, amiket mások nem. A skandináv krimik hangulatát idéző filmben Éva észreveszi, hogy a Budapesten rövid időn belül elkövetett öngyilkosságok közt összefüggés lehet. A nő észrevételeit, feltételezéseit azonban a kapitányságon nem veszik eléggé komolyan, de a vészjósló jelek pánikszerűen sokasodnak. A lelkes nyomozót, Pétert (Schmied Zoltán) meggyőzi a különc nő, és ráveszi, hogy menjen vele helyszínelni a legújabb öngyilkossági ügyhöz. Sorozatgyilkosra gyanakszanak. Nincs egyszerű dolguk…A film szereplőgárdája is remek, láthatod benne többek közt az Aranyéletből megismert Olasz Renátót is.

2. Egy nap

[beagyaz:video:386]

Szamosi Zsófit a Mindenki című Oscar-díjas kisfilmben is láthattad. Az Egy nap című filmben egy elfoglalt, agyonhajszolt családanyát alakít, aki próbálja a lehető legtöbb dolgot belezsúfolni a napjaiba. 3 gyerek, bölcsi, suli, házik, különórák, bepakolás, bevásárlás, logisztika. Őrült rohanás az élete, több fronton kell megfelelnie. Közben aggódik, hogy a férje megcsalja-e. Rendbe kéne tenni a dolgokat, beszélgetni kellene a férjével, de a feladatok, a napi rutin nem vár. Nincs szünet gomb. Elkerülhető-e a teljes összeomlás, helyrehozható-e a házassága?

3. Ruben Brandt, a gyűjtő

[beagyaz:video:387]

Nem kis dolog, hogy az egyedi vizuális világú Ruben Brandt, a gyűjtő című magyar akció-thriller is ott van azok között az alkotások között, amelyeket neveztek a legjobb egész estés animációs filmek Oscar-díjára. A Bond-filmek hangulatát megidéző műkincsrablós animációs film a világ leghíresebb múzeumaiba repíti el a nézőt. A rejtélyes bűnbanda sorra lopja a legértékesebb festményeket, műalkotásokat. A képek eszmei értéke miatt is felbecsülhetetlen a kár.

A banda felkutatásában egy magánnyomozó is részt vesz, aki beleszeret a műkincstolvajok Végzet Asszonyába, a csábos Mimibe. A karaktereknek többek közt Hámori Gabriella, Makranczi Zalán és Kamarás Iván adja a hangot. A pörgős, híres festményekkel teli filmről biztosan sokat hallunk majd még a közeljövőben.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!