2018 legjobban várt filmjei

Írta: ,

A 2017-es év is hatalmas volt filmek tekintetében, de az új év talán még ígéretesebb a mozivilág szempontjából. 6 olyan filmet szemezgettünk nektek, amik biztosan tarolnak majd. Ha több is érdekel, a 2018-as filmek listáját itt tekintheted meg!

Legendás állatok és megfigyelésük 2

1/6 Legendás állatok és megfigyelésük 2

Várható bemutató: 2018. november 16. (Egyesült Államok)

A Harry Potter univerzumában játszódó, Göthe Salamander kalandjait követő filmsorozat első része a 2016-os év egyik kasszasikere volt, és tekintve, hogy J.K. Rowling rajongóinak sosem elég az újabb mesékből, biztosak vagyunk benne, hogy az Eddie Redmayne főszereplésével készült új rész is sokakat csal majd a moziba.

Az előző részben megismert karakterek mellett a folytatásban feltűnik az ifjú Albus Dumbledor is, akit nem más, mint Jude Law fog majd megformálni. A 2016-os filmhez hasonlóan a Legendás állatok és megfigyelésük 2-t is David Yates rendezi, aki a Harry Potter filmek közül is irányított már négyet, így igazán otthonosan mozog a varázslók világában.

Slender Man

2/6 Slender Man

Várható bemutató: 2018. május 18.

(Egyesült Államok)

Az erdő mélyén élő árnyékember egy internetes legenda szüleménye, ami elsősorban kiskamaszok körében ismert. Bár a jelenség nem új, a mára a popkultúra részévé vált rémisztő figura csak 2018 májusában kap saját mozifilmet. Az előzetes alapján arról nem sok derül ki, hogy a 2018-as Slender Man pontosan miről is fog szólni, de így is van a trailerben minden, amitől az ember hátán végigfut a hideg.

Reméljük, hogy az elkészült film már nem csak bevált horrorklisék egymás után pakolása lesz, a titokzatos, főleg gyerekeket mutató előzetes persze éppen arra a jelenségre is rájátszhat, hogy Slender Man legendája elsősorban a gyerekek körében ismert és népszerű, a felnőttek pedig többnyire nem is értik, miről van szó. Egy ilyen szörny valódivá válása pedig van olyan ijesztő, hogy akár az év egyik legjobb horrorja is lehessen belőle.

Isle of Dogs

3/6 Isle of Dogs

Várható bemutató: 2018. március 23. (Egyesült Államok)

Egy futurisztikus, szeméttel és radioaktív hulladékkal szennyezett Japán szigeten tengetik napjaikat a száműzött kutyák, akiket az emberiség ide dobott ki.

Az állóvizet egy 12 éves kisfiú érkezése kavarja fel, akinek eltökélt szándéka, hogy megtalálja elveszett négylábú barátját. Wes Anderson animációs filmje a rendező sajátos stílusában, egyedi, semmi máshoz nem hasonlítható hangulatban készül, és azok számára, akik szeretik a különlegességeket, bizonyára ez a mozi is a legjobban várt alkotások listájára kerül.

Deadpool 2

4/6 Deadpool 2

Várható bemutató: 2018. május 32.

(Szingapúr)

Minden idők talán legvagányabb és leglazább szuperhőse, Deadpool 2018-ban visszatér a mozikba! Az előzetesek alapján a Deadpool 2 éppen úgy viccet csinál magából, a nézőkből és a szuperhős-zsánerből, mint ahogyan az első film is tette azt, közben meg persze azért most is odateszik majd magukat a pörgős, verekedős, golyózáporos jelenetekkel.

A Marvel Comics karakterét megformáló Ryan Reynolds pedig továbbra is olyan jó formában van, hogy még egy feje búbjáig érő cicanaciban is leesik tőle az ember álla, így annak ellenére is van okunk várni a közelgő bemutatót, hogy a cselekményről egyelőre nem sokat tudunk.

Mary Poppins visszatér

5/6 Mary Poppins visszatér

Várható bemutató: 2018. karácsony (Egyesült Államok)

A varázslatos nevelőnő a Disney kezei alatt tér vissza a mozivászonra, megformálója pedig ezúttal Emily Blunt lesz.

Mivel a könyv és a film is milliók kedvence, ráadásul egyébként is az év egyik legnosztalgikusabb időszakában tér majd vissza gyermekkorunk egyik legszebb emléke, biztos, hogy nem vagyunk egyedül, amikor azt mondjuk, mi már alig várjuk, hogy ismét a képernyőn láthassuk a mesés kalandokat.

Igazi rajongóknak pedig külön jó hír, hogy az eredeti, 1964-es filmben szereplő táncoló kéményseprő, Dick Van Dyke az új filmben is visszatér majd.

Ready Player One

6/6 Ready Player One

Várható bemutató: 2018 március 29 (Egyesült Államok)

Az új Spielberg film az egyik talán legjobb virtuális valóság könyv feldolgozása. Amikor az Oasis nevű virtuális valóság alapítója meghal, az összes Oasis felhasználót összehívja, hogy megtalálják az általa elrejtett húsvéti tojást. Wade Watts megtalálja az első nyomot, amivel lépéselőnybe kerül.

A film aktuális problémákat is feszeget: a facebook, a virtuális és való világ szálai összefonódnak. Különleges sztori, alig várjuk!