2018 legjobban várt filmjei

Zabolai Margit
Írta: ,

A 2017-es év is hatalmas volt filmek tekintetében, de az új év talán még ígéretesebb a mozivilág szempontjából. 6 olyan filmet szemezgettünk nektek, amik biztosan tarolnak majd. Ha több is érdekel, a 2018-as filmek listáját itt tekintheted meg!

Legendás állatok és megfigyelésük 2

Várható bemutató: 2018. november 16. (Egyesült Államok)

A Harry Potter univerzumában játszódó, Göthe Salamander kalandjait követő filmsorozat első része a 2016-os év egyik kasszasikere volt, és tekintve, hogy J.K. Rowling rajongóinak sosem elég az újabb mesékből, biztosak vagyunk benne, hogy az Eddie Redmayne főszereplésével készült új rész is sokakat csal majd a moziba.

Az előző részben megismert karakterek mellett a folytatásban feltűnik az ifjú Albus Dumbledor is, akit nem más, mint Jude Law fog majd megformálni. A 2016-os filmhez hasonlóan a Legendás állatok és megfigyelésük 2-t is David Yates rendezi, aki a Harry Potter filmek közül is irányított már négyet, így igazán otthonosan mozog a varázslók világában.

Slender Man

Várható bemutató: 2018. május 18.

(Egyesült Államok)

Az erdő mélyén élő árnyékember egy internetes legenda szüleménye, ami elsősorban kiskamaszok körében ismert. Bár a jelenség nem új, a mára a popkultúra részévé vált rémisztő figura csak 2018 májusában kap saját mozifilmet. Az előzetes alapján arról nem sok derül ki, hogy a 2018-as Slender Man pontosan miről is fog szólni, de így is van a trailerben minden, amitől az ember hátán végigfut a hideg.

Reméljük, hogy az elkészült film már nem csak bevált horrorklisék egymás után pakolása lesz, a titokzatos, főleg gyerekeket mutató előzetes persze éppen arra a jelenségre is rájátszhat, hogy Slender Man legendája elsősorban a gyerekek körében ismert és népszerű, a felnőttek pedig többnyire nem is értik, miről van szó. Egy ilyen szörny valódivá válása pedig van olyan ijesztő, hogy akár az év egyik legjobb horrorja is lehessen belőle.