Sok vendéget vársz? Süss kekszet!

Írta: ,

Ha az ünnepek alatt sok vendég megfordul nálad, és szeretnéd őket megkínálni valami finomsággal, süss illatos, ­omlós kekszet! Nem is kell teljesen frissnek lennie, akár egy hétig is eláll, vagyis előre is elkészítheted, ahogy időd engedni. Íme néhány kekszrecept, melyek elkészítése kb. fél óra sütéssel együtt, ráadásul közben igazi karácsonyi illat lengi majd be a lakást!

Aszalt gyümölcsös korongok Kép forrása: prettysimplesweet.com

Hozzávalók: 250 gramm zabpehely, 10 dkg liszt, fél zacskó sütőpor, 1 egész tojás, 10 dkg margarin, 7 evőkanál méz, és egy jókora marék a következő finomságokból, ízlés szerint kombinálva: durvára vágott dió, mandula, és aszalt gyümölcsök, de a kókuszreszelék és némi fahéj se maradjon le, ezektől az egész üde lesz.

Egy nagy tálban gyúrd össze az összes hozzávalót. Ha túl szilárd a massza, önts hozzá kevés tejet.

Egy evőkanál segítségével halmozz kis adagokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és lapogasd le őket. Kb. 10­-12 perc alatt 180 fokon süsd aranybarnára.

Csokirajongóknak nutellás keksz Kép forrása: ambitiouskitchen.com

Egy keverőtálba tegyél 1 csésze Nutellát, 3⁄4 csésze vajat, 1/4 csésze cukrot és két zacskó vaníliás cukrot, majd az egészet keverd ki jó krémesre. Szitálj hozzá egy csésze lisztet fél zacskó sütőporral, valamint egy csésze zabpelyhet, majd keverd össze.

A végén megbolondíthatod durvára tört csokidarabokkal is.

Sütőpapírral bélelt tepsire tetszés szerint halmozd rá a kis kekszeket, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd ropogósra kb. 10­-12 perc alatt.

Figyelem! Valósággal eteti magát, de óvatosan a falánksággal, mert kalóriatartalmát kiszámolni sem merjük.