Mákos pite bogyóba borulva, a család új karácsonyi kedvence

Írta: ,

A jó ünnepi desszert dolga élvezetes módon lecsillapítani a hasat a sokféle nehéz étel után. A legtöbb hagyományos karácsonyi sütemény sajnos a legkevésbé sem alkalmas rá - ilyenkor a gyümölcsös, nem túl édes, könnyed szerkezetű desszertek képesek csak erre. Ilyen ez a bogyós pite is, amelynek különleges télies ízt kölcsönöz a mák.

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 8 ek. cukor
  • 8 ek. liszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliacukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
  • 3 ek. darált mák
  • 100 g olvasztott vaj
  • 1/4 kk. só
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 200 g fagyasztott vegyes bogyós gyümölcs
  • lehetőség szerint: friss bogyós gyümölcs a dekoráláshoz
  • 1 tasak Dr. Oetker Tejszínízű Habpor
  • 150 ml tej

A recept folytatásához kattints ide! >