Magyaros adventi mézeskalács naptár - Omlósan és színesen

Írta: ,

Hatalmas élmény minden évben a mézeskalács sütés, akárhány éves is az ember! Az édes fűszeres illat, a csodás formák és a szemet gyönyörködtető látvány mindenkit magával ragad. Idén kicsit újítottam, és naptár készült a sütikből. Nagy segítség volt a Dr. Oetker fondant és Dekor Toll, lényegében gyerekjáték volt velük az alkotás. A formákat összeköthetjük szalaggal, vagy egyszerű akasztókat fűzhetünk beléjük, és dekorációként akaszthatjuk fel. Ha nem esszük meg a naptárunkat, akár a karácsonyfára is kerülhet! A következő recept kb. 30 mézeskalácsra való, ha többet szeretnél sütni, mint amennyi a naptárhoz szükséges, arányosan növelheted az adagot.

Hozzávalók:

A mézeskalácshoz:

  • 500 g liszt
  • 150 g porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 15 g vaj
  • 120 ml méz
  • 2 tojás
  • 2 kk. szódabikarbóna
  • 3 kk. őrölt fahéj
  • 1 kk. őrölt szerecsendió
  • 1/2 kk. őrölt ánizs
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg
  • 1 kk. só

A dekorációhoz:

  • 500 g Dr. Oetker fehér fondant
  • 100 g baracklekvár
  • 1 doboz Dr. Oetker Dekor Toll, 4 színben
  • 2 piros és 2 zöld Dr. Oetker ételszínező
  • porcukor, a fondant kinyújtásához

A recept folytatásához kattints ide! >