A 6 legjobb díszítési technika karácsonyi sütikhez

Szabó Erzsébet
Írta: ,
A 6 legjobb díszítési technika karácsonyi sütikhez

A karácsonyi időszakból nem hiányozhatnak az apró sütemények – ha idén a látványra is extra figyelmet fordítanál, próbáld ki az alábbi, bombabiztos díszítési technikákat!

A szórócukorban az a legjobb, hogy nem tudsz vele hibázni. Vásárolhatsz apróbb szemű cukrokat is, amikbe belemárthatod a sütiket, esetleg rájuk szórhatod kedved szerint.

Azonban, ha kifinomultabb és egyszerűbb megoldásra vágysz, érdemes inkább nagyobb cukorkákat vásárolnod, és csak egyet-egyet felhasználni a díszítés során.

Manapság már messze nem csak a klasszikus és kerek szórócukrokból vásárolhatsz be, az igazi különlegességek mellett mindenhol elérhetőek a különféle csillámok, szívecskék is.

Ha pedig teljesen hagyományos szórócukrot választanál, akkor a szemcsés kristály- vagy nádcukor mellett érdemes voksolnod.

 

Ha nem igazán akarsz bajlódni a díszítéssel, de mégis szeretnéd, ha különlegesebb lenne az összhatás, akkor érdemes a sütemények belsejét is kiszaggatnod.

Manapság igazán széles a kínálat a különféle formákat illetően, egész biztosan találsz olyan süteményszaggatót, ami több méretből áll, így egyszerre gyárthatsz kisméretű, hagyományos sütiket, és nagyobbakat, lyukas belső résszel.

Ha időd engedi és van kedved hozzá, természetesen fondant formázóval is rajzolhatsz mintákat a sütemények belsejébe.

Ugyancsak remek megoldás, ha kör alakú formát szaggatsz ki, aminek a belső részét teszed különlegessé úgy, hogy például egy hópihét vagy fenyőfát szaggatsz bele.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)