Karácsonyi mandulás-mazsolás gyümölcskenyérke marcipánnal

Írta: ,

Szépséges szilikonos sütőformát vettem, mindössze 400 Ft-ért. Nem mondom, hogy fenyő alakja miatt a gyakran használt konyhai eszközeim sorát gazdagítja majd, de szerintem így is megérte. Ugye, te sem tudtad volna otthagyni?

A gyümölcskenyerek hazánkban is egyre jobban tért hódítanak. A lehetőségek tárháza itt szinte végtelen. Aszalt és kandírozott gyümölcsökből kedvedre válogathatsz. Magvakból, mint dió, mandula, vagy akár mogyoró is szó szerint bőséggel csemegézhetsz. Használhatsz tetszés szerinti lisztet és édesítőt. Az ízesítőkről és fűszerekről se feledkezz meg!

Hozzávalók egy 14x14 cm-es formához:

  • 4 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 kávés kanál zöld mandula aroma
  • 1 tojás
  • ¼ csomag sütőpor
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg kandírozott gyümölcs keverék
  • 2 dkg szeletelt mandula
  • 1 dl tej
  • 0,5 dl étolaj
  • 2 marcipán burgonya
  • francia drazsé

Elkészítés:

A lisztet átszitáljuk, majd összekeverjük a sütőporral. Belekeverjük a mazsolát és a kandírozott gyümölcsöket. Kettéválasztjuk a tojást. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgájához adjuk a barna cukrot, a robotgéppel jól elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a tejet, majd a mandula aromát.

A lisztes gyümölcsöket a nedves hozzávalókkal elegyítjük. A tojáshabot is beleforgatjuk.

A masszát a szilikonos sütőformába simítjuk. Előmelegített sütőben 170 fokon 30-35 percig sütjük.

A formában hagyjuk kihűlni a mandulás-mazsolás gyümölcs kenyérkét.

1 marcipán burgonyából 1 hosszabb, a másikból pedig 2 kisebb dísz sodrunk a fenyőre.

Francia drazséval díszítjük tovább.

A mandula aromától nagyon szép zöld lesz a fenyőfánk. Az íze pedig…Egyszerűen mennyei…