Karácsonyi álomtorta: Vörösbársony-brownie torta mascarpone krémmel

Írta: ,

Ebben a tortában minden találkozik, ami finom: a telített csokis brownie íz, a pehelykönnyű vörösbársony sütemény, a savanykás-krémes mascarpone krém és az édes fondant mennyei egyvelege. Mindemellett annyira mutatósak a vörös-fehér-csokis rétegek, hogy igazán méltónak érezzük az ünnepi asztalhoz!

Hozzávalók:

A browniehoz:

  • 300 g étcsokoládé
  • 300 g kristálycukor
  • 1 csomag Dr. Oetker Bourbon Vanília Cukor
  • 100 g natúr vaj
  • 150 g finomliszt
  • 2 ek. Dr. Oetker Holland Kakaó

A vörösbársonyhoz:

  • 300 g finomliszt
  • 100 g puha natúr vaj
  • 2 db. tojás
  • 300 g kristálycukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 ek. Dr. Oetker Holland Kakaó
  • 20 g Dr. Oetker piros ételszínezék (2 doboz)
  • 1 tasak Dr. Oetker sütőpor
  • 250 ml író

A krémhez:

  • 500 g mascarpone
  • 200 g porcukor
  • 2 tasak Dr. Oetker Tejszínízű Habpor
  • 300 ml tej
  • 1 citrom kifacsart, leszűrt leve

A dekoráláshoz:

  • 1 kg Dr. Oetker fehér fondant, nyújtható cukormassza (2 doboz)
  • karácsonyi hangulatú marcipán figurák
  • Dr. Oetker dekorcukor, hópelyhek
  • Porcukor a fondant kinyújtásához

A recept folytatásához kattints ide! >