Ilyen vendégváró falatokkal készülj, ha idén nálad lesz a karácsonyi buli

Írta: ,

Nagyobb összejöveteleknél már sok családnál működik a batyus buli, amikor mindenki készít valamilyen harapnivalót, hogy ne egy embert terhelje az egész karácsonyi menü lefőzése. Ha idén nálad lesz a karácsonyi összejövetel, akkor cikkünkből inspirálódhatsz, hogy milyen fogadó falatokkal készülj.

Karácsonyfa Kép forrása: godfatherstyle.com

1/6 Karácsonyfa

Eszedbe jutott már, hogy sajtból és szőlőből ilyen alakzatot készíts?

Persze ezt csak akkor működik, ha te vagy a vendégváró, és stabil alapon tudd tartani.

Kombinálhatod a sajtokat, és szőlőből is vehetsz mindkét félét, hogy színesebb legyen.

Egy pohár száraz bor mellé ínyenc karácsonyi harapnivaló, és könnyedén elkészíthető.

Koszorú Kép forrása: kraftrecipes.com

2/6 Koszorú

Ugyanazokból az alapanyagokból kreatívkodhatsz, és akár koszorút is készíthetsz.

A fenyőt tisztítsd meg, tedd egy tálra, és szórd rá a felkockázott sajtokat, szőlőt, de kombinálhatod még koktélparadicsommal, olívabogyóval, esetleg szárított gyümölcsökkel és dióval.

A vendégek biztosan imádni fogják!

Sajtgolyó Kép forrása: savvysavingcouple.net

3/6 Sajtgolyó

A hozzávalókból (mennyiség ízlés szerint: túró, reszelt trapista, krémsajt, köménymag, szezámmag, reszelt répa, fűszerpaprika, só, bors) formálj gombócokat.

Ha ilyen hóembert szeretnél belőlük készíteni, akkor próbálj három különböző méretűt formázni.

Bébirépából tudsz orrot készíteni, borsszemekből pedig szemeket és szájat.

Idén ez lesz a gyerekek új kedvence!

Egyfalat Kép forrása: bakingobsession.com

4/6 Egyfalat

Egy nagyobb tálba keverd össze a hozzávalókat (mennyiség ízlés szerint: túró, tejföl, feta sajt, aprított lilahagyma és paradicsom, fűszerpaprika).

Tedd masszát pár órára a hűtőbe állni, majd mielőtt jönnek a vendégek, a friss kifli belsejét kapard ki, és töltsd meg a krémmel.

Tálaláshoz vágd fel karikákra, és zöld salátaágyon vagy egy nagyobb vágódeszkán felszeletelve kínáld.

Baconbe göngyölt spárga Kép forrása: diyready.com

5/6 Baconbe göngyölt spárga

Mosd meg a spárgát, és vágd le a végeit.

Sós, cukros, fokhagymás vízben főzd körülbelül 8-10 percig.

Ha elkészült, akkor csepegtesd le róla a vizet, és egyesével tekerd bele a sonkába vagy baconbe.

Dörzsöld be sóval és borssal, majd olívaolajjal kikent serpenyőben süsd meg minden oldalát.

Hogy még ínyencebb legyen, a tálaláshoz használhatsz fokhagymás-tejszínes deepeket.

Télapó kedvence

6/6 Télapó kedvence

A csokis tallérnak még a télapó sem tud ellenállni, a vendégeid is imádni fogják a délutáni tea mellé.

A gyümölcsös, krémes sütikkel könnyen mellé lehet lőni, főleg ha sokan vagytok, és mindenkinek más az ízlése, de a legtöbben az aprósüteményeket biztosan szeretik.

Elkészítése könnyű és gazdaságos is, 200 g lisztből körülbelül 30 darab sütit is kijön.

Díszítésképp átkötheted piros szalaggal a tálat, és kínálhatsz mellé tejet, kávét, kakaót.