5 étel, amit sose fogyassz lefekvés előtt – Ha nem szeretnél rémálmokat

Kerekes Vivien
Írta: ,
5 étel, amit sose fogyassz lefekvés előtt – Ha nem szeretnél rémálmokat

Senki sem szeret korgó hassal álomba szenderülni, ezért időnként előfordul, hogy közvetlenül a lefekvés előtt kerül sor a vacsorára. Akad azonban néhány étel, amit érdemes minél távolabbról elkerülni ilyenkor; egyes finomságok ugyanis éberré tehetnek, vagy akár rémálmokat is okozhatnak. Például ezt az öt finomságot érdemes minél ritkábban beiktatnod a vacsorádba!

Ha már hús, NE legyen vörös! Kép forrása: lifesambrosia.com

Egyébként sem nagyon javasolják, hogy lefekvés előtt húst egyél, ugyanis sokkal hosszabb ideig emészti a szervezeted, de ha mindenképpen erre esett a választásod, a vörös húsokat próbáld meg minél ritkábban fogyasztani.

Ezek ugyanis viszonylag magas arányban tartalmaznek zsírt és proteineket, ami egyébként még nem számít rossz dolognak, csakhogy egész éjszakára "mozgásban" tartja a szervezetedet. Ez pedig egyenes úton vezet a kellemetlen puffadáshoz és görcsökhöz. Arról nem is beszélve, hogy a vörös húsok képesek megnövelni a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát!

Ébren tartó üdítők Kép forrása: wholesome-cook.com

Teljesen egyértelmű, hogy az energiaitalokat inkább ébredés után, mint lefekvés előtt jó ötlet fogyasztani, de ezen kívül a szénsavas üdítőket is érdemes tiltólistára tenned ilyenkor.

Amellett, hogy magas cukortartalommal rendelkeznek, olyan kémiai összetevők is megbújnak bennük, amelyek irritálhatják a gyomrodat, és megnehezíthetik az emésztést.

Ráadásul bizonyos italok (például a kóla) viszonylag sok koffeint is tartalmaznak, amelyek csak megnehezítik, hogy álomba szenderülj.

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató