Adventi sütemények – Töltsd meg az advent illatával a lakást!

Írta: ,

Ha már egy kicsit unod a hagyományos adventi sütiket, idén próbálkozz egy-két új recepttel. Ezek közül mutatunk neked mi is néhányat, hogy újfajta kekszekkel, pitékkel, krémes sütikkel örvendeztethesd meg a családot, barátokat az ünnepre készülve!

Gyömbéres kekszek Kép forrása: cookingclassy.com

Hozzávalók: 2 és ¼ csésze liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, ½ teáskanál só, 2 teáskanál gyömbér, 1 teáskanál fahéj, ¼ teáskanál szerecsendió, ¼ teáskanál szegfűszeg, ¾ csésze olvasztott vaj, 1 és ¼ csésze barnacukor, 1 tojás, 1 csomag vanillincukor, 3 csésze fehércsoki, piros és zöld ételfesték.

Elkészítés: A lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a fűszereket keverd jól össze egy edényben, egy másikban pedig a vajat, a cukrot, a vanillincukrot és a tojást.

A két edény tartalmát keverd össze, és közben a sütőt 180 fokra melegítsd elő. A tésztából gyúrj gombócokat, majd távolabb egymástól tedd sütőpapírral bélelt tepsire.

Egy pohárral lapítsd el a golyókat keksz formájúra, majd süsd készre nagyjából 15 perc alatt a sütiket. Egy edényben olvaszd fel a fehércsokit, és a kész, kihűlt kekszeket ebben mártsd meg.

A maradék csokit vedd két részre, az egyiket fesd meg pirosra a másikat pedig zöldre, és ezzel rajzolj magyarmintát a sütikre.

Cseresznyés keksz Kép forrása: sweetspicykitchen.com

Hozzávalók: 1 csésze teljes kiőrlésű liszt, 1/3 csésze porcukor, 2,5 evőkanál kukoricakeményítő, 2/3 csésze olvasztott vaj, ½ teáskanál vanília aroma, cukrozott cseresznye.

Elkészítés: Egy közepes tálban keverd össze a kukoricakeményítőt a liszttel, egy másikban pedig a maradék hozzávalót a cseresznyét kivéve.

A két keveréket öntsd össze és keverd simára, amíg jól formázható tésztát nem kapsz. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, majd formázz golyókat a tésztából, amiket tallérrá lapítva tegyél rá egy papírral bélelt sütőlemezre.

Minden keksz közepébe nyomj egy-egy cseresznyét, majd süsd készre.