5 tipp, hogyan díszítsd a mézeskalácsokat (plusz a kedvenc receptünk)

Bodnár Alexa
Írta: ,

Ha még kezdő vagy a mézeskalács sütés világában, vagy eddig nem dekoráltad, csak különböző kiszúrókkal szaggattad a tésztát, cikkünkből megtudhatod, mivel és hogyan érdemes dekorálni a legillatosabb adventi süteményt. Az összeállításunk végén pedig megosztjuk veled mi kedvenc mézeskalács receptünket is!

Fehér cukormáz Kép forrása: placeofmytaste.com

A mézeskalács már önmagában is egy gyönyörű sütemény az aranyszínűre sült tésztájával és a sötét fűszerpöttyökkel, ezért érvényes rá a kevesebb néha több dekorációs elv.

A legszebb mézeskalácsokat úgy készítheted el, ha egy-két tojásfehérjét porcukorral és egy kis citromlével kemény habbá versz, és ezt habzsák vagy vékony pálcák, ecsetek segítségével viszed fel a süteményre.

A mézeskalácsot díszítheted úgy, hogy ezekkel a módszerekkel egyszerűbb mintákat rajzolsz a tésztára, de bevonhatod az egész kekszet is fehér mázzal, majd ha ez megszáradt, pöttyözéses, csíkozásos technikával még egy rétegben rajzolhatsz rá mintát.

Színes cukormáz Kép forrása: followtheruels.com

Főként a mézeskalács emberkéken mutat jól, ha fehér máz helyett színeset használsz, amellyel a ruhájukat, hajukat, szemüket rajzolod meg.

A különböző színeket elkészítheted úgy, hogy ételfestékkel fested meg az alap fehér cukormázat, de természetes színezéket is használhatsz, amelyhez csak a kamrádat kell alaposabban áttúrnod.

A sárga színhez használj kurkumát, a rózsaszín verzióhoz céklát vagy piros bogyós gyümölcsteát, a kékhez fagyasztott áfonyát vagy szedret, a barnához pedig fahéjat vagy cukrozatlan kakaóport.