5 mennyei házi bonbon, szaloncukor helyett

Írta: ,

Ha eleged van már az alacsony kakaótartalmú, műízű szaloncukrokból, idén lepd meg inkább magadat és a szeretteidet házi bonbonokkal karácsonykor. Bár elsőre nehéznek tűnhet azokat az apró csokicsodákat elkészíteni, valójában nem túl bonyolultak. Mutatunk néhány szuper receptet, amelyekkel különböző ízesítésű bonbonokat készíthetsz.

Csokis süti bonbon Kép forrása: thissillygirlslife.com

1/5 Csokis süti bonbon

A csokis süti sokak kedvence, bonbonként pedig egyenesen isteni!

Hozzávalók: 10 dkg vaj, ¾ csésze barnacukor, 1 teáskanál vanília aroma, 1 csésze univerzális liszt, 1 csipet só, 2 evőkanál tej, 3 csésze csokichips vagy apróra vágott csoki

Elkészítés: Kézi habverő segítségével habosítsd fel a vajat és a cukrot, majd add hozzá a vanília aromát és a sót is.

Add hozzá a lisztet és a tejet, és keverd simára, majd egy spatula segítségével ¾ csésze csokit is keverj hozzá. Készíts a masszából gombócokat, majd ezeket tedd egy sütőpapírral bélelt tálra vagy tepsire. A hűtőben hagyd állni a golyókat 2-3 órát.

A maradék csokit olvaszd fel, majd egy villával egyenként márts bele a golyókat, és tedd vissza ezeket a papírra. Ha mindegyiket megmártottad, tedd még 15 percre a hűtőbe a bonbonokat, és fogyasztásra készek lesznek.

2/5 Mogyoróvajas bonbon

Nem csak szuper finom, de még teljesen vegán is ez a bonbon!

Hozzávalók: 1 csésze mogyoróvaj, 6 evőkanál juharszirup, 2 evőkanál kókuszliszt, ½ csésze kakaópor, 4 evőkanál kókuszzsír

Elkészítés: A mogyoróvajból, a kókuszlisztből és 2 evőkanál juharszirupból készíts masszát, majd ebből formázz gombócokat.

Ezeket tedd egy tálra, majd néhány órára tedd hűtőbe. 4 evőkanál szirupot, a kókuszzsírt és a kakaóport tedd egy kisebb edénybe, majd alacsony hőfokon főzd őket össze. Egy villa segítségével mártsd meg benne a golyókat, majd 15-20 perc alatt fagyaszd rá a mázat a bonbonokra a hűtőben.

Málnás trüffel Kép forrása: bakeat350.blogspot.com

3/5 Málnás trüffel

A bogyós gyümölcsök rajongói biztosan imádni fogják ezt a finomságot!

Hozzávalók: 25 dkg+1 csésze apróra vágott étcsokoládé, ½ csésze tejszín, 2 evőkanál málnaszósz, színes cukor a szóráshoz

Elkészítés: A csokit gőz felett olvaszd fel a 25 dkg étcsokit, majd tedd egy tálba. Öntsd hozzá a tejszínt és add hozzá a málnaszsószt, majd egy habverővel keverd simára.

Tedd hűtőbe, és hagyd egy kicsit összefagyni a keveréket. Ezután egy jégkrémes kanállal szaggas belőle gombócokat, majd ezeket kézzel is formázd egy kicsit.

A trüffeleket mártsd meg a maradék csokiban, amit előtte fel kell olvasztanod, szórd meg színes cukorral, majd tedd 20 percre a hűtőbe.

Vörösboros csokibonbon Kép forrása: bakerbynature.com

4/5 Vörösboros csokibonbon

Igazi különlegesség!

Hozzávalók: 1 csésze tejszín, ½ teáskanál kávépor, 45+45 dkg étcsoki, ½ csésze száraz vörösbor, 1 teáskanál vanília aroma, 3 evőkanál vaj, ½+¼ teáskanál nagy szemű tengeri só, 1 teáskanál kókuszzsír

Elkészítés: Olvassz meg 45 dkg csokit, majd verd fel a tejszínt és add hozzá a kávéport.

A csokit hűtsd egy kicsit, majd keverd hozzá a tejszínhez, és add hozzá a bort, a vanília aromát, a vajat és ½ teáskanál sót is, és keverd simára.

A keveréket tedd hűtőbe, majd ha kicsit összefagyott, formázz belőle golyókat. A maradék csokit olvaszd fel, főzd össze a kókuszzsírral, majd ebben mártsd meg a bonbonokat. Tedd a golyókat egy tálra, majd szórd meg a maradék sóval, és 20 percre tedd a hűtőbe.

Almáspite bonbon Kép forrása: kitchensanctuary.com

5/5 Almáspite bonbon

Ha számodra a fahéjas alma illata jelenti a telet, ezt imádni fogod!

Hozzávalók: 1 közepes alma, 55 gramm natúr krémsajt, 2 evőkanál cukor, 175 gramm darált keksz, ½+¼ teáskanál fahéj, 10+20 dkg fehér csoki

Elkészítés: Reszeld le az almát, majd keverd hozzá a krémsajtot, a cukrot, a darált kekszet, a ½ teáskanál fahéjat és adj hozzá 10 dkg olvasztott fehércsokit.

A masszából formázz golyókat, majd ezeket 1-2 óra alatt fagyaszd össze a hűtőben. Olvaszd fel a maradék fehér csokit, majd egy villa segítségével mártsd meg benne a golyókat. Ha minden bonbon kész, szórd meg a maradék fahéjjal, és tedd vissza a hűtőbe még 15-20 percre.