5 mennyei házi bonbon, szaloncukor helyett

Írta: ,

Ha eleged van már az alacsony kakaótartalmú, műízű szaloncukrokból, idén lepd meg inkább magadat és a szeretteidet házi bonbonokkal karácsonykor. Bár elsőre nehéznek tűnhet azokat az apró csokicsodákat elkészíteni, valójában nem túl bonyolultak. Mutatunk néhány szuper receptet, amelyekkel különböző ízesítésű bonbonokat készíthetsz.

Csokis süti bonbon Kép forrása: thissillygirlslife.com

A csokis süti sokak kedvence, bonbonként pedig egyenesen isteni!

Hozzávalók: 10 dkg vaj, ¾ csésze barnacukor, 1 teáskanál vanília aroma, 1 csésze univerzális liszt, 1 csipet só, 2 evőkanál tej, 3 csésze csokichips vagy apróra vágott csoki

Elkészítés: Kézi habverő segítségével habosítsd fel a vajat és a cukrot, majd add hozzá a vanília aromát és a sót is.

Add hozzá a lisztet és a tejet, és keverd simára, majd egy spatula segítségével ¾ csésze csokit is keverj hozzá. Készíts a masszából gombócokat, majd ezeket tedd egy sütőpapírral bélelt tálra vagy tepsire. A hűtőben hagyd állni a golyókat 2-3 órát.

A maradék csokit olvaszd fel, majd egy villával egyenként márts bele a golyókat, és tedd vissza ezeket a papírra. Ha mindegyiket megmártottad, tedd még 15 percre a hűtőbe a bonbonokat, és fogyasztásra készek lesznek.

Nem csak szuper finom, de még teljesen vegán is ez a bonbon!

Hozzávalók: 1 csésze mogyoróvaj, 6 evőkanál juharszirup, 2 evőkanál kókuszliszt, ½ csésze kakaópor, 4 evőkanál kókuszzsír

Elkészítés: A mogyoróvajból, a kókuszlisztből és 2 evőkanál juharszirupból készíts masszát, majd ebből formázz gombócokat.

Ezeket tedd egy tálra, majd néhány órára tedd hűtőbe. 4 evőkanál szirupot, a kókuszzsírt és a kakaóport tedd egy kisebb edénybe, majd alacsony hőfokon főzd őket össze. Egy villa segítségével mártsd meg benne a golyókat, majd 15-20 perc alatt fagyaszd rá a mázat a bonbonokra a hűtőben.