5 csodaszép ehető karácsonyfadísz, ami leváltja a szaloncukrot

Írta: ,

Neked is feltűnt már, hogy ha a karácsonyfáról eszed le, mintha finomabb lenne a szaloncukor? A házilag készült finomságok, amelyekkel szintén ékesítheted a fenyőt, még ennél is népszerűbbek lesznek!

Habkarika

Az ünnepi sütögetés alatt jó eséllyel úgyis összegyűlik néhány tojásfehérje, ezekből pedig már készülhet is az elképzelésednek megfelelő habkarika-dísz.

A recepthez tojásfehérjénként 7 gramm porcukorral és pár csepp ecettel kell számolnod: ezekből kell nagyon kemény habot verni, majd egy nyomózsákból sütőpapírral bélelt tepsibe nyomhatod az elképzelt formákat. Készíthetsz szívecskét, karikát, formázhatsz kört több kisebb habcsókból is.

A habkarikákat 80 fokos sütőben, nagyjából két órán keresztül kell inkább szárítani, mint sütni. Az elkészült habkarikákat díszítheted olvasztott csokival, de még a sütőbe helyezés előtt dekorálhatod őket sütésálló tortadíszekkel, vagy tehetsz a habba felverés közben néhány csepp ételfestéket is.

A következő 4 ehető karácsonfadíszt itt nézheted meg! >