3+1 egyedi desszert recept Karácsonyra, hogyha kilógnál a sorból

Írta: ,

A Karácsony amúgy is szeretetteljes fényét még inkább emelik az olyan finomabbnál-finomabb édességek, mint a bejgli, zserbó, mézeskalács, puszedli, kalács, kuglóf, linzer, stb. A sor végtelen, de egy a közös bennük: igen nagy étvággyal fogyasztjuk őket az ünnepi időszakban.

Boros-meggyes muffin Kép forrása: sallysbakingaddiction.com

Hozzávalók 12 darab muffinhoz:

  • 25 dkg meggybefőtt,
  • 1,5 dl + 2 evőkanál portói bor,
  • 12 dkg vaj,
  • 25 dkg liszt,
  • 3 evőkanál kakaópor,
  • 2,5 teáskanál sütőpor,
  • 2 tojás,
  • 10 dkg cukor,
  • 1,5 dl joghurt.

Elkészítési idő: kb. 20 perc.

A sütőt 180-200 fokra előmelegítjük. A meggybefőttről leöntjük a levét és a gyümölcsöt megöntözzük 1,5 dl portói borral. A vajat megolvasztjuk. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekeverjük. Ezután egy másik tálban a tojásokat felverjük a cukorral, a joghurttal és a vajjal. A két tál tartalmát ezután alaposan összedolgozzuk, s végül hozzáadjuk a portói boros meggyet is. A kapott tésztát a muffin forma mélyedéseibe töltjük és a sütőben 20 percig sütjük.

Csokis-datolyás muffin Kép forrása: nirvanacakery.com

Hozzávalók 12 darab muffinhoz:

  • 15 dkg étcsokoládé,
  • 12 dkg vaj,
  • 15 dkg szárított datolya,
  • 15 dkg liszt,
  • 10 dkg darált mogyoró,
  • 2,5 teáskanál sütőpor,
  • 2 tojás,
  • 10 dkg,
  • 3 dl joghurt.

Elkészítési idő: kb. 20 perc.

A sütőt 180-200 fokra előmelegítjük. A vajat és a csokoládét egyszerre megolvasztjuk. A datolyát kimagozzuk, majd apró darabokra szeleteljük. A lisztet, a sütőport és a darált mogyorót összekeverjük. Ezután egy másik tálban a tojásokat felverjük a cukorral és a joghurttal, majd gyorsan összekeverjük a liszttel, a kihűlt csokoládés vajjal és a datolyával. A kapott tésztát a muffin forma mélyedéseibe töltjük és a sütőben 20 percig sütjük.