Karácsonyi visszaszámláló: feladatok minden napra a karácsony előtti két hétben, hogy ne ússz el

Bodnár Alexa
Írta: ,

Hajlamosak vagyunk arra, hogy november végén, sőt, még az első adventi hétvégén is legyintsünk egy, „Áhh, hol van még a karácsony!” felkiáltással, és mire észbe kapunk, már nyakunkon vannak az ünnepek a teendőhalommal együtt, amihez még hozzá sem fogtunk. Ha rád is jellemző, hogy teljesen elúszol az ünnepek előtt, akkor segítünk neked: nincs ugyanis másra szükséged, mint egy karácsonyi tervezőre, az utolsó két hétre — mert bizony ennyi napra azért szükséged lesz, hogy végezz mindennel. Mutatjuk, hogyan!

Ha maradt még szabadnapod, akkor épp itt az ideje egyet beáldozni — lehetőleg hétfőn, nem pénteken —, amit a karácsonyi ajándékok beszerzésére érdemes fordítanod.

Ha nem maradt szabadnap, sajnos nem úszod meg a hétvégi őrületet, de akkor is kalkulálj egy nappal, hogy ne kapj túl nagy sokkot vásárlás közben.

Ne felejts el az ajándékok mellé csomagolópapírt, szalagokat és táskákat is venni, így ezzel már nem lesz gondod később.

Ha még eddig nem tetted meg, és az adventi koszorún kívül nem tettél ki semmilyen díszt, akkor épp itt az ideje egy nagytakarításnak — hidd el, ezt jobb nem a legvégére hagyni —, és fényfüzérekkel, gömbökkel, szaloncukrokkal teleaggatni a lakást.

Ha megteremted a karácsonyi hangulatot otthon, sokkal könnyebben megy majd a készülődés is ebben a környezetben.