Karácsonyi játékötletek, amit a gyerekek is imádni fognak

Kerekes Vivien
Írta: ,

A karácsony nem csak a szeretet, hanem egyúttal a közös családi programok ünnepe is. De azért valljuk be, néha kifejezetten nehéz olyan programötletekkel előállni, amit a legkisebbek és a legnagyobbak ugyanannyira szórakoztatónak találnak majd. Ha már unalomig játszottátok a szokásos társasjátékokat, végignéztétek a "kötelező" karácsonyi filmeket, és szívesen feldobnád az ünnepeket néhány új ötlettel, ezeket mindenképpen ki kell próbálnotok!

Ezt a játékot a gyerekek biztosan imádni fogják. Keress néhány viszonylag vastagabb, nagyobb zoknit (vagy akár harisnyát), és mindegyikbe tegyél valami apróságot.

A legjobb, ha olyan tárgyakat teszel bele, amit utána a gyerekek meg is tarthatnak – persze csak abban az esetben, ha sikerült kitalálniuk, mit rejt a pamut.

Kisautót, plüss állatot, üveggolyót, de akár tipikus karácsonyi édességeket vagy holmikat is belerejthetsz; a lényeg, hogy tapintás vagy szaglás alapján ki tudják találni a legkisebbek is.

Ünnepi ABC Kép forrása: tumblr, s1mply-blog

Ha sok gyermek van a családban, ezt a csapatjátékot érdemes beiktatnod a délutáni pihenés során. Írd össze az ABC-t különböző papírokra, majd oszd be a család legkisebb tagjait különböző csapatokba.

Minden csoport kap néhány betűt; a feladatuk pedig az, hogy meghatározott időn belül összegyűjtsenek minél több tárgyat, ami a karácsonyhoz kapcsolódik, és egyúttal az adott betűvel kezdődik.

Amelyik csapat a leghamarabb fejezi be a listát, az kapja meg az általatok kitalált díjat, de készülj fel – a gyerekek kreativitásának köszönhetően lesznek vicces és érdekes eredmények is!