Idén végre tényleg tervezd meg a karácsonyt! Tippek, hogy mindennel elkészülj

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Neked is mindig kész stressz és idegeskedés a karácsony? Ennek általában két oka lehet: először is túlságosan elfoglalt vagy, és semmire sincs időd, másodszor pedig nem fordítasz kellő hangsúlyt a készülődésre. A legrosszabb pedig az, ha mindkettő igaz rád… Idén legyen ez másként, készülj el mindennel időben!

Mit ossz be? Kép forrása: rebloggy.com

A karácsonyi teendő listád hossza és milyensége nagymértékben függ attól, hogy milyen a jelenlegi élethelyzeted, hány feladat hárul rád. Értelemszerűen kevesebb energiát kell befektetned az ünnepekbe, ha már megvagy az összes vizsgáddal, mintha épp ilyenkor indul be a melóban a csúcsszezon!

Szóval, ha másként nem megy, képzeld magad elé a tavalyi karácsonyt, gondold végig, mivel úsztál el, esetleg mit szeretnél idén másként csinálni. Fontos, hogy mindent jegyezz fel a határidőnaplódba, mert a karácsony tényleg annyira összetett, hogy könnyen elfelejtheted rokonlátogatást, a desszertet, vagy éppen azt, hogy tavaly eltört a csúcsdísz és most újat kell venned.

Takarítás, készülődés

Karácsony tájékán sokan tartanak otthon nagytakarítást, tekintve, hogy ez régen nem csak hagyomány, hanem kötelező program is volt. Manapság azonban már más a helyzet, és neked sem szabad elfelejtened, hogy nem feltétlenül érdemes éjfélig port törölni munka után csak azért, mert jönnek az ünnepek.

Persze, ha időd és energiád engedi, nem rossz ötlet a nagytakarítás, de ha tisztán tartod az otthonodat, akkor a megszokott rendrakás tökéletesen elegendő ilyenkor is.

Senki sem fogja azt nézni, van-e por a szekrényed tetején, ellenben az ízletes fogások és a karácsonyi hangulat jóval inkább megmarad az emlékek között. Szóval, ha sort tudsz keríteni a valódi nagytakarításra, akkor hajrá, de ha nem, az sem baj: mindenki jobban örül egy újabb finom sütinek.