5 mondat, amit ki nem állhatok a karácsonnyal kapcsolatban

Zabolai Margit
Írta: ,
5 mondat, amit ki nem állhatok a karácsonnyal kapcsolatban

Kép forrása: racorn/depositphotos.com

Én nem vagyok rosszul az idejekorán megjelenő karácsonyi díszektől a boltokban, és az sem zavar, ha a szomszédban valaki már megint az All I Want for Christmas-t hallgatja. December van, hát jöjjön az a karácsony! Csak ezeket a mondatokat hagynák ki belőle…

1. „Végre lesz egy kis idő pihenni!”

Kinek? Mikor? Hol? Hogyan? Láttál te már karácsonyt? Az ünnepek előtti őrületben az emberek általában olyan munkatempóban dolgoznak, hogy a fa alá már lógó nyelvvel érkeznek, és még otthon is várja őket a takarítás, az ajándékcsomagolás, és a nyolcféle sütemény elkészítése. Oké, lehet, hogy ti vagytok az a család, akinek sikerült felülemelkednie ezen az egészen, és tényleg lazítással töltitek az ünnepeket. De nekem sokkal gyanúsabb, hogy aki ezt mondja, az egyszerűen feltett lábbal kapcsolgatja a tévét, míg anyu közben a stressztől belezokog a mákos bejgli töltelékébe a konyhában.


5 mondat, amit ki nem állhatok a karácsonnyal kapcsolatbanKép forrása: CITAlliance/depositphotos.com

2. „Karácsonykor mindenki a családjával van!”

Jó is lenne! Persze, hogy szép gondolat ez, de sajnos nem igaz.

Az élet ugyanis az ünnepekkor sem áll meg, ilyenkor is vannak orvosok, rendőrök, tűzoltók, mentősök, sőt újságírók, szerkesztők, vendéglátósok meg még nagyon sok más szakma melósai, akik jó esetben csak ügyeletben, így akár családi körben, de ugrásra készen töltik az ünnepeket, meg olyanok is, akik egyszerűen ezen a napon is dolgoznak.

Nem is beszélve azokról, akik például betegek, vagy csak nem engedhetik meg maguknak, hogy hazautazzanak… Esetleg nincsen kihez menniük.

3. „És te mindent megvettél már?”

Ha társadalmilag elfogadott lenne, az ilyen embereket girlanddal kötözném az irodai fenyőfához, hogy aztán a munkaidő hátralévő részében mindenki szabadon dobálja őket gömbdíszekkel. Hát hogy a nyavalyában vettem volna? Persze, hogy idén is egy csomó dolog marad majd az utolsó pillanatra, és különben is tudom, hogy csak azért kérdezed, hogy elmondhasd, hogy te bezzeg már júliusban készen voltál a listádon lévő teendőkkel. Gratulálok, vehetsz egy szaloncukrot! Legalább addig is csendben vagy, amíg azt eszed.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv