6 regény, amit télen jó igazán olvasni

Raczky Júlia
Írta: ,

Nincs is jobb annál, mint amikor télen egy kicsit megpihenünk. Munka, tanulás ide-oda, ilyenkor szeretünk olyan dolgokat csinálni, melyek a mi szórakozásunkat szolgálják, melyeket a magunk öröméért teszünk. Ezek közé a dolgok közé tartozik egy jó regény kiolvasása, hiszen nincs is annál fantasztikusabb, mint a téli zimankó idején egy kicsit bekuckózni, és egy jó forró tea vagy forró csoki mellett, pokrócba burkolózva újraélni egy kedvenc történetünket! Például ezeket a téli regényeket...

Szerb Antal: Utas és holdvilág

Amikor kint hideg szél fúj, esik a hó, és kétszer is meggondoljuk, hogy lemenjünk-e a sarki közértbe, sokkal jobb döntésnek ígérkezik egy olyan regény kézbe vétele, melyben meleg van, és a főhős gyönyörű olasz tájakon jár.

Szerb Antal könyve klasszikus, melyben az önmagát kereső ember történetét ismerhetjük meg. Főhősünk Itáliában, fiatal felesége elől megszökve, hirtelen ötlettől vezérelve egyszer csak leszáll a vonatról, hogy utána különös kalandokat éljen át.

Gyönyörű, elbűvölő vidéket, csodás embereket, történeteket ismerhetünk meg, képzeletben pedig újra megélhetjük a nyarat.

Agatha Christie: Tíz kicsi néger Kép forrása: sciart.eu

A téli bekuckózásról elég könnyen lehet asszociálni az elszigeteltségre, az elzártságra.

Ez pedig Agatha Christie klasszikusát juttatja eszünkbe, ahol a vihar szeparálja el a szereplőket, akik arra kényszerülnek, hogy együttes erővel keressék meg maguk között a gyilkost.

Igazi jó téli krimi!