6 ellenszenves dolog karácsonykor, amit nem szeretünk

Írta: ,

A karácsony csodálatos, meghitt és szeretetteljes néhány nap és ezért készülünk rá annyira, mivel szeretjük ennek a kis csodának megadni a módját. Azonban a körítés, ami körülveszi, az nem minden esetben mondható csodálatosnak. Összeszedtünk néhány dolgot, ami minket kifejezetten zavar az ünnepek közeledtével.

A bevásárlóközpontok telítettsége Kép forrása: facebook.com

1/6 A bevásárlóközpontok telítettsége

Mindenki elhatározza, hogy ebben az időben mindenképpen elkerülni a plázákat, aztán persze, hogy betévedünk és aztán átkozódunk magunkra, hogy, hogy lehettünk ekkora marhák?

Nem tudjuk te, hogy látod, de nekünk szent meggyőződésünk, hogy ezeken a helyeken évről évre többen lesznek.

Az emberek őrült módjára vásárolnak, szinte harcolnak egy-egy termékért és nem sajnálják az időt sem, hiszen képesek az egész napot vásárlással tölteni.

Egyébként nyilván mindenki szeret ajándékot kapni és adni, de nem gondoljuk, hogy ezt ekkora pánikként kellene felfogni.

Ha mégis betévedünk egy bevásárlóközpontba, akkor kizárólag a karácsonyi zene tudja kompenzálni azt az őrületet, ami körbevesz.

2/6 A sok indokolatlan kedvesség

Krácsony tájékán mintha az embereket megszállta volna a szentlélek és még azok is kedveskednek egymással, akik amúgy egyébként nem is ápolnak jó kapcsolatot.

De mégis miért kell ennek így lennie?

Mi a sok „jószívűség” oka? Talán az, hogy ilyenkor tényleg mindenkit megszáll a szentlélek és ellágyul az a sok kemény szív.

Igaziból ez egy csodálatos dolog lenne, ha január kezdetével nem állna vissza minden a régi kerékvágásba.

Mi inkább nem kérnénk ebből a sok „jóból”, ha valaki az ünnepek után ezt képtelen tartani.

Lehetetlen parkolás Kép forrása: twitter.com

3/6 Lehetetlen parkolás

Persze amúgy is nehéz a belvárosban helyet találni, na de karácsonykor? LEHETETLEN!

Így jobb, ha inkább otthon hagyod az autódat és máshogy oldod meg a közlekedést.

Aztán ott vannak a hosszú, kígyózó sorok az utakon, a sok ideges ember, akik még nem tudták megvenni az összes ajándékot és akarva, akaratlanul mi is ennek a részesei vagyunk.

A licitháború Kép forrása: sarahsarna.com

4/6 A licitháború

Vannak, akik még mindig nem értik a karácsony lényegét és számukra ez az ünnep nem szól többről, mint az ajándékok felhalmozásáról és arról, hogy ki tud a másiknak drágább holmikat venni.

Ez mondjuk teljesen érthető egy gyerek esetében, akinek természetes, hogy még az ajándékok a legfontosabbak, de egy felnőttnél azért már korántsem mondható annak.

Sőt, nagyon kellemetlen érzés, mikor szeretnél valakit túllicitálni, vagyis hatalmas ajándékkal leped meg, ő pedig szégyenkezve áll előtted egy saját készítésű ajándékkal.

Inkább legyél figyelmes és maradj az ésszerű keretek között.

5/6 Azok a bizonyos kellemetlen kérdések

Karácsonykor mindenki készítheti a lelkét, mert itt bizony felteszik a rég nem látott rokonok azokat a bizonyos kellemetlen kérdéseket.

Hogy csak párat említsünk: „Na, és van már valakid?”, „Mikor lesz az esküvő?” (persze jól tudják, hogy még lánykérés sem volt), „Mikor jön a baba?”, „Nem lesz kistesó?”.

És ezt szerintünk te is bőven ki tudnád egészíteni saját tapasztalataiddal, de vegyél egy mély levegőt és bírd ki ezeket a kötelező családi megjelenéseket.

Ne feledd, minden csoda három napig tart.

Az ajándékvásárlás Kép forrása: pinterest.com

6/6 Az ajándékvásárlás

Mikor meghalljuk azt a kérdést, hogy: „Te már mindenkinek megvetted az ajándékát?”, akkor legszívesebben megdobálnánk szaloncukorral az illetőt, mert nem, még nem vettünk meg mindent.

És, ami még szomorúbb, hogy halvány lila gőzünk sincs arról, hogy kinek mit vegyünk.

A boltok zsúfoltak, mindenhol tömeg és vannak, akik karácsony előtt is gőzerővel dolgoznak.

Na ki ért velünk egyet?