Tojásfestés a gyerekkel: 6 kedves tojásdíszítő tipp

Írta: ,

Emlékszel még, amikor kislányként lelkesen festetted a hímes tojásokat a locsolkodóknak? Ne foszd meg ettől az élménytől a gyermekedet sem. Együtt lehettek és végre lesz idő a nagy anya-lánya beszélgetésekre is. Biztosan örök élmény marad neki, ahogyan együtt készülődtök. Régen még lilahagyma levébe áztatták és virágokkal díszítették a tojásokat, de ma már rengeteg új ötlet közül lehet válogatni. Ilyeneket gyűjtöttünk most össze.

Aranyosan Kép forrása: allyou.com

1/7 Aranyosan

Igazi aranytojás, és nem is kell hozzá túl sok kézügyesség. Önts egy kisebb tálba csillámport, de arra figyelj, hogy teríts alá újságpapírt.

Miután kifújtad a tojásokat, óvatosan kend be folyékony ragasztóval és utána csak egyszerűen márts bele a csillámba. Ha megszáradt már ajándékozhatod is, de akár a lakás éke is lehet.

 

2/7 Személyes

Kedves üzeneteket, de akár névre szóló tojásokat is gyárthattok barátaitoknak. Alapszínt is festhettek az írásoknak, amiket filctollal írhattok fel.

Még ötletesebb, ha táblafestékkel kenitek le őket, és krétával rajzoltok vagy írtok rá. Biztosan el fogja majd nyerni mindenki tetszését.

 

Csipke Kép forrása: etsy.com

3/7 Csipke

Pár csipke vagy selyemszalag, egy kis ragasztó és csöppnyi kézügyesség. Csupán ennyi kell ehhez a húsvéti tojáshoz.

Tekerjétek rá kedvetekre a szalagokat és már kész is. Csinosíthatjátok egy kedves masnival, de akár más színre is lefesthetitek, hiszen úgy még különlegesebb lesz.

 

Újság Kép forrása: bellarose.cz

4/7 Újság

Aki ismeri a decoupage technikát, annak ez nem jelent problémát. Pár fecni újságpapírt gyűrj össze, és decoupage ragasztó segítségével óvatosan nyomkodd a tojásra.

Ha szeretnéd még egy kicsit cifrázni, köthetsz rá masnit, vagy valamilyen szép szalagot is.

 

Márványosan Kép forrása: aliceandlois.com

5/7 Márványosan

Az idei köröm trendekben nagyon divatos a márvány hatású lakk, de itt is jól mutat. Egy pohárba tölts egy kis vizet és csepegtess bele egymáshoz passzoló körömlakkokat.

Ha ez megvan, óvatosan mártsd bele a tojásokat és lassan vedd ki a vízből. Miután megszáradt már kész is a meseszép márvány-tojás.

 

Fejecske Kép forrása: studiodiy.com

6/7 Fejecske

2017-ben kihagyhatatlan az emoji-tojás. Csak sárgára kell festeni és utána filctollal vagy temperával a kívánt figurát ráfesteni. Hobbi boltokban matricákat is beszerezhetsz.

Ezzel nem lehet mellélőni, biztosan mindenkit mosolyra fog fakasztani.

Tetoválás Kép forrása: diycandy.com

7/7 Tetoválás

Olyan csodálatos arany- és ezüst színű tetováló matricákat lehet kapni! Miután kihűltek a tojások egyszerűen ragaszd fel a különböző mintákat.

Ha nem vagy megelégedve a tojások natúr színével, akkor fesd őket fehérre, így még szebben mutatnak a tojás-tetoválások!