Sütivel is várhatod a locsolókat – A leggyönyörűbb répatorták húsvétra

Írta: ,

Ha még soha nem próbáltad a répatortát, épp itt az ideje, hiszen az egyik legízletesebb sütemény – a húsvét tökéletes alkalom arra, hogy te magad is elkészítsd. Cikkünkben mutatunk néhány dekorációs ötletet, hogyan érdemes díszítened a kész sütit, és a végén, a kedvenc répatortánk receptjét is megosztjuk veled.

Réparózsák Kép forrása: goboldwithbutter.com

1/8 Réparózsák

Ha gyönyörű répából készült rózsákkal dekorálnád a tortádat, akkor a kész alapot ne vágd fel és töltsd be, helyette a krémet kend vastag rétegben a tetejére.

A réparózsákhoz szükséged lesz egy nagyobb szál hámozott sárgarépára, ebből kell vékony csíkokat levágnod a hámozóval, amelyek tényleg csak 1 mm vastagságúak.

Ezekből formázz csigákat, és tedd szorosan egymás mellé őket a torta tetejére, majd néhány mentalevelet is helyezz melléjük.

Naturális Kép forrása: honestlyyum.com

2/8 Naturális

Gyönyörű naked cake-et is készíthetsz a répatortából, ha az alaptésztából három alacsonyabb lapot sütsz, majd ezeket betöltöd krémmel és a tetejére még kensz egy vastagabb réteget a maradék krémből.

A díszítéshez szükséged lesz három sárgarépára, szárral együtt, amit jól megtisztítasz és megpucolsz.

A répáknak a végére lesz csak szükséged, ezeket vágd különböző hosszúságúakra és vágd vissza egy kicsit a szárukat is, majd helyezd el ezeket a torta egyik oldalán.

A répákat szórd körbe egy kis darált, pirított dióval, és kész is a szuper tortád!

Virágos szegély Kép forrása: lifeofgoodness.com.au

3/8 Virágos szegély

Élő virággal is dekorálhatod a répatortát, ha egy kedves tavaszi díszítésű sütit szeretnél.

A tortát töltsd és vond be a krémmel, majd készíts a tetején egy szegélyt úgy, hogy leszórod egész és durvára darált tökmaggal vagy pisztáciával és reszelt sárgarépával.

Tegyél rá néhány virágot is, az árvácska például ehető, ezért ez a legjobb választás.

A virágokat rendezheted egy oldalra is, de akár minden szeletre vagy minden másodikra is tehetsz belőlük egyet.

Szeletek Kép forrása: lovelylittlekitchen.com

4/8 Szeletek

A répatortádat megsütheted téglalap alakú tepsiben is, és ekkor készíthetsz belőle kisebb téglalap alakú szeleteket.

Ezek tetejét vond be krémmel, és díszítsd őket egyesével cukormázból készült répákkal.

Ehhez verj fel tojásfehérjét porcukorral és néhány csepp citrommal, majd színezd az egyik felét zöldre a másikat narancssárgára.

Habzsákból nyomd ki a répákat és a szárukat is a szeletek közepére.

Nyuszi az üregben Kép forrása: flickr.com

5/8 Nyuszi az üregben

Egy nagy adag fehér marcipánra és némi ételfestékre lesz szükséged ehhez a húsvéti nyuszis tortához, és egy tábla sötét csokira.

A betöltött répatortát vond be fehér marcipánnal, zöldre festettből pedig készíts a képen láthatóhoz hasonló fű alakú dekorációt.

Narancssárga és zöld marcipánból répákat kell készítened, míg fehérből és rózsaszínből a nyuszit, akinek csak a feneke és a lábai látszanak majd ki a földkupacból, amit a reszelt étcsokiból alakíthatsz ki.

6/8 Apró répák

Banánkenyér formában is megsütheted a répatortát, amit egyszerű mégis mutatós módon díszíthetsz cukormázzal.

A torta tetejét kend meg krémmel, majd habzsákból nyomj rá kicsi sárgarépákat a levelükkel együtt, hogy apró mintás dekorációja legyen a süteménynek.

Nekünk ez az egyik kedvencünk, igazi elegáns húsvéti répatorta.

Cupcake rajongóknak Kép forrása: aspicyperspective.com

7/8 Cupcake rajongóknak

Ha nem szeretnél nagy tortát készíteni, akkor csinálj a répatortából néhány cupcake-et, majd nyomózsákból nyomd rájuk a krémet.

Reszelt sárgarépával és egy kis kakaóporral díszítsd a tortácskákat, és hurkapálcára ragasztott húsvéti papírfigurákat is tűzz a közepükbe.

A még ünnepibb sütikhez használj nyuszis, tojásos vagy virágos mintájú muffin papírokat.

8/8 A kedvenc répatortánk

A torta tésztájához négy tojást kell kihabosítanod két bögre cukorral úgy, hogy először csak egy tojást kezdesz el felverni fél bögre cukorral, majd folyamatosan adsz hozzá újabb egy-egy tojást és fél-fél bögre cukrot. Adj hozzá fél bögre étolajat, majd habosítsd tovább még két percig a keveréket.

Egy másik tálban keverj el két bögre lisztet, két teáskanál sütőport, két teáskanál szódabikarbónát, fél teáskanál sót, két teáskanál fahéjat és két teáskanál gyömbért, majd a száraz hozzávalókat add hozzá a kihabosított tojásos keverékhez. Az egészhez adj hozzá 3 bögre reszelt répát, keverd el jó alaposan, majd a választott tortaformádban süsd 180 fokon nagyjából 20-25 percig.

Mivel a répatorta eléggé ízes és szaftos, egy egyszerűbb krémet érdemes készítened hozzá: keverj ki 500 gramm mascarpone sajtot egy narancs kifacsart levével és a narancs héjával, illetve két evőkanál porcukorral.