Koronavírus: Húsvét házi karanténban – 5 ok, amiért jobb lesz, mint valaha!

Balogh Orsi
Írta: , Frissítve:

Semmi okunk szomorkodni! Igen, az idei húsvét más lesz, mint a többi, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne lehetne egy olyan kivételes élmény, mint bármely más eddigi ünnepünk. Talán nem tud az egész család összeülni és idén nem mehetnek körbe a fiaink locsolkodni, de ettől még a húsvét él és házi karantén ide vagy oda, nem szabad róla megfeledkezni! Egy hipermarketben a pénztárnál meghallottam, hogy a szomszéd sorban egy család a házi karanténról beszél. Aztán hirtelen a fiatal lány így szólt: „Jól van, tudom, hogy házi karantén van, és úgyse tartjuk meg a húsvétot, de akkor is vegyünk már pár ilyet!” Majd a mellette lévő dobozból csoki tojásokat és nyuszikat kezdett bepakolni a kosárba. Igaza van! Csak mert házi karantén van és kijárási korlátozás, még nem jelenti azt, hogy le kellene mondani a húsvétról. Sőt! Van itt 5 ok, ami miatt idén még sokkal jobb lehet az elmúlt évekhez képest!

A legtöbben már hetekkel korábban rákészülnek a húsvétra. Beszerzik a megfelelő díszeket, gondosan megtervezik az ünnepi fogásokat, vannak, akik napokkal előtte megsütik a sütit.

Majd jön a végeláthatatlan takarítás, főként a szertartásos függönymosás, hiszen vendégek is lesznek. Ez az időszak kimondottan stresszes a legtöbb nő számára, akik nyakukba veszik a készülődést.

Ám idén nem kell ennyire görcsösen rápörögni arra, hogy minden tökéletes legyen!

Sokkal kevesebb stresszel és feszültséggel fog járni a húsvétra történő készülődés.

Ha húsvétról van szó, automatikusan a család jut az eszünkbe. Ám egyeseken ilyenkor vegyes érzelmek lesznek úrrá.

Szeretik a családot, talán még a húsvéti készülődést is, de az ünnepekkor folyamatos a jövés-menés, mint karácsonykor. Az embernek egy perc nyugta vagy szabadideje sincs.

Az ünnepek pedig villámgyorsan eltelnek és már lehet is visszatérni a megszokott kerékvágásba. Nos, a jó hír az, hogy időn több időd marad önmagadra!

Ez egy olyan kivételes húsvét lesz, amikor arra is jut majd időd, hogy önmagaddal foglalkozz, pihenj és olyan dolgokat csinálj, amik jó érzéssel töltenek el!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!