Készíts húsvéti tojásfát! 5 tipp, hogy gyönyörű legyen

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Készíts húsvéti tojásfát! 5 tipp, hogy gyönyörű legyen

A hagyományos húsvéti dekorációk között az egyik legnagyobb kedvencünk a tojásfa. Egyrészt, mert egyáltalán nem kell kézügyesség az elkészítéséhez (kivéve, ha a tojások kifújását is magadra vállalod), másrészt pedig, mert az egész lakásba azonnal ünnepi hangulatot varázsol!

Mit használj alapul? Kép forrása: blog.hobbycraft.co.uk

Gyakorlatilag bármilyen ágat felhasználhatsz a tojásfád alapjául. Húsvétkor természetesen nélkülözhetetlen a barka, az aranyeső, de választhatsz olyan hajtásokat is, amiken még csak most nyílnak a levelek és a bimbók.

Ha nincs elérető közelségben néhány friss ág, akkor a hobbiboltokban is nézelődhetsz: utóbbiakban gondosan megtisztított és kiszárított csavart ágakat vásárolhatsz. Ezek lehetnek aprók, átlagos méretűek, de egész hatalmasak is, így akár a nappalid sarkában is felállíthatsz egy méretes tojásfát.

Ráadásul elegendő, ha egyszer megveszed az alapot, utána nem kell vele bajlódnod – csak annyi a dolgod, hogy minden évszakban szezonálisan kidekoráld.

Mibe állítsd? Kép forrása: lifeatcloverhill.com

Erre a szempontra sokan nem fordítanak kellő figyelmet, pedig esztétikailag rengeteget számít, mibe állítod bele a tojásfádat.

Természetesen a célra bármilyen váza megfelel, feltéve, hogy az alap illik az ágakhoz és a tojásokhoz.

Az áttetsző vázákkal, üvegekkel nem foghatsz mellé, de érdekes lehet a hatás akkor is, ha cserepet használsz, esetleg mohával, fűvel béleled az alapot – így nem csak a tojásfát, hanem az alját is kidekorálhatod.

Érdemes próbát tenned a kancsókkal, főleg, ha kedveled a vintage stílust, vagy éppen a rusztikus megoldásokat, illetve, ha a dekorációt leginkább a konyhaasztalodra, vagy az étkeződbe szánod.

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba