Játékos tojásdíszítés nem csak gyerekeknek – Ezeket imádni fogod!

Balatoni Dóra
Írta: ,
Játékos tojásdíszítés nem csak gyerekeknek – Ezeket imádni fogod!

Kép forrása: makezine.com

Kedveled a kézzel készült dekorációkat? Szereted, ha az otthonod mindig az évszaknak megfelelő hangulatot áraszt? Hangolódj rá a húsvétra ezekkel az ötletes tojásokkal! Egyiket sem bonyolult elkészíteni, próbáld ki!

Pelyhes csibék Kép forrása: itallstartedwithpaint.com

Ugye milyen tündérien néz ki ez a húsvéti dekoráció? Ezek a sárga, pihés kiscsibék elképesztően aranyosak. Szerencsére egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, te is bátran belevághatsz, ha szeretnéd, hogy ezek a vidám apróságok díszítsék az otthonodat. Ha ott vannak melletted a gyermekeid, kérd meg őket, hogy segítsenek, de akár egyedül is elkészítheted.

Első lépésben szükséged lesz egy hatos tojástartóra és három tojásra. Utóbbiakat főzd keményre, majd fesd be sárga festékkel. Először az egyik felét csináld meg, majd hagyd egy óráig száradni és utána folytasd a műveletet, így nem leszel te sem nyakig festékes.

Fekete papírból vágj ki két aprócska pöttyöt, piros papírból pedig egy kicsi háromszöget. Ragaszd a tojásra: a pötty lesz a csibe szeme, a háromszög pedig a csőre.

Végül sárga tollakat ragassz a tojások tetejére. A tojástartót béleld ki zöld szalagokkal vagy zöld papírból kivágott csíkokkal, majd helyezd bele a csibéket!

Márványos tojások Kép forrása: helloglow.co

Ha az előzőnél egy jóval egyszerűbb húsvéti dekorációt szeretnél, készítsd elő a körömlakkjaidat. Igen, jól látod!

Ezúttal nem a körmeidet kell kifesteni velük, hanem a tojásoknál fogod hasznukat venni.

Szükséged lesz még egy műanyag edényre, szobahőmérsékletű vízre (ez nagyon fontos!) és egy fogpiszkálóra, no meg persze körömlakklemosóra, ha összekennéd az ujjaidat.

A különböző színű körömlakkokból csepegtess a vízbe és egy fogpiszkáló segítségével kissé keverd el. Fogd meg a tojásokat, nyomd pár másodpercre a víz alá és kissé fogasd meg. Ezután vedd ki a tojást a vízből és helyezd olyan helyre, ahol meg tud száradni. Olyanok lesznek, mintha márványból készültek volna!