Túl a sonkán és tojáson – Isteni finomságok, amiket érdemes húsvétkor az asztalra tenni

Szirák Viki
Írta: ,

A húsvéti menü általában mindenhol ugyanúgy néz ki: asztalra kerül a sonka, a főtt tojás, a tavaszi tekercs, és bár ezek mind isteni finomak, érthető, ha te is szeretnél egy kis változatosságot, vagy legalább megfűszerezni a szokásos recepteket! Az alábbi 5 tanácsot ilyenkor érdemes megfogadnod, hiszen biztos, hogy a családod is imádni fogja az újdonságokat.

Szuper ötlet, ha a klasszikus főtt sonkát felhasználva készítesz újszerű finomságokat.

A legtöbb családnál ugyanis nem fogy el két nap alatt az összes sonka, így számtalan klassz fogásra fel lehet használni akár még a nagy lakomák utáni maradékot is.

Ilyen például egy rakott tészta, amiben a hozzávalókat kedvedre kombinálhatod egymással.

Tejszínnel, zöldségekkel keverve, majd a végén sajttal megszórva; így nagyon jól fel lehet a dobni az ízvilágot, és nem megy kárba a sonka sem!

Akár a levesekkel is érdemes kísérletezni húsvét alkalmából, hiszen könnyedek, finomak, és feldobják az étkezést.

Nyugodtan készíthetsz a sonkából is levest, de a tojásleves is szóba jöhet.

Utóbbit nagyon különlegessé teszi az, ha a szimpla receptet felturbózod például paprikával, fokhagymával és egy kis zellerrel, de természetesen minden az ízlésedre van bízva.

Sőt, egy pirítóssal együtt fogyasztva még klasszabb lesz az íze, és egyúttal hamarabb jól is laksz tőle.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!