Imádnivaló húsvéti DIY projektek: 5+1 húsvéti ajtódísz

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Idén későn jött az igazi tél, de talán most már valóban örülhetünk a tavaszi napsugaraknak. Bár az időjárást nem befolyásolhatjuk, a hangulatunkat igen – és Húsvét is lesz, függetlenül attól, hogyan áll majd a hőmérő higanyszála. Te is ráhangolódtál már az ünnepi időszakra? Ideje, hogy ne csak az otthonodat díszítsd fel, hanem a bejárati ajtódra is nagyobb figyelmet fordíts. Mutatunk néhány kedves inspirációt!

Természetesen a húsvéti időszak meghatározó formája a nyuszi, ezért akár sablonként is használhatod az ajtódíszed elkészítése során.

A boltokban vásárolhatsz fasablonokat, de akár egy vastagabb kartont is felhasználhatsz erre a célra.

Ha az alap megvan, már csak ízlésed szerint kell kidíszítened! Amellett, hogy kifestheted, készíthetsz a nyuszinak egy nagy masnit, de persze élővirágokkal is feldobhatod, ahogy neked tetszik.

Utóbbi több teret enged a kreativitásodnak, míg előbbi biztosítja, hogy a díszt úgy, ahogy van, jövőre is készen előveheted.

Ha méretesebb ajtódíszt szeretnél, akkor érdemes kipróbálnod ezt a lehetőséget. Két egyforma koszorúalapot rögzíts egymáshoz, majd készíts hozzájuk füleket!

Akkor lesz a legszebb az eredmény, ha az alap mindenhol ugyanolyan, ezért érdemes a koszorúkat is magadnak készítened, így a fülek is egységet képeznek majd.

Az illesztést takard el (és egyúttal dobd fel) élénk színű, lehetőleg vastagabb átmérőjű szalagokkal, és persze üdítő, tavaszi virágokkal!

Választhatsz művirágokat is, hiszen ezek sokkal tartósabbak, de ebben az esetben tényleg minőségi termékeket vegyél, különben nem lesz szép az összhatás.