Így díszítsd az asztalt húsvétkor! – GALÉRIA

Írta: ,

A húsvéti reggeliknél kevés ízletesebb étkezés létezik, ezért jár hozzá az is, hogy csodálatos legyen a teríték. Mutatunk néhány variációt a húsvéti asztal megterítéséhez, amellyel könnyedén csodálatossá és ünnepivé varázsolhatod az étkezőt.

Csak természetesen! Kép forrása: etsy.com

1/10 Csak természetesen!

Ha nem szeretnéd túlbonyolítani a húsvéti asztaldekorációt, csak moss ki néhány fél tojáshéjat, és vesszőkből tekerj kis koszorúkat, amelyekre ráültetheted a tojást, mint egy fészek.

A tojásba tehetsz zöldet, vágott virágot, de akár árvácskát is ültethetsz minden darabba.

Színes üvegek Kép forrása: sofaworkshop.com

2/10 Színes üvegek

Nagyon modern és nagyon hangulatos látvány lehet egy fehér asztalon néhány szép, színes befőttesüveg, és egy-két cseresznyeág vagy akár aranyeső, barka.

A befőttesüvegeket pohár helyett is használhatod, csak tegyél mindegyikbe egy szívószálat is.

3/10 Arany és pasztell

Az arany és a különböző pasztellszínek együttes használata nagyon trendi mostanában a lakásdekorációban, így a húsvéti asztalon is lesz helye.

Egy tál tojás ilyen színekben, arany színű evőeszköz és egy szép fehér étkészlet csodálatosan mutat majd együtt, és természetesen a virág sem hiányozhat az ünnepi asztalról!

Virágosan Kép forrása: countryliving.com

4/10 Virágosan

Néhány magasabb műanyagtálca és hosszú szálú műfű segítségével csodálatos tálakat készíthetsz az étkezőasztalra, amelyekre tehetsz tojást és virágokat is.

Egy szál szezonális virág – például tulipán vagy nárcisz – mindenki tányérjára, és kész is az ünnepi dekoráció.

5/10 Naturálisan

Egy hosszabb és keskenyebb faláda mohával kibélelve remek lesz arra, hogy tulipánokat, jácintokat és nárciszokat tegyél bele, és körberakd néhány tojással: egy ilyen asztaldísz mellé másra már nincs is nagyon szükséged az ünnepi dekorációhoz.

Na jó, azért egy pohár cukortojás azért még elfér mindenki tányérja mellett!

Minimalistáknak Kép forrása: littlepieceofme.com

6/10 Minimalistáknak

Az egyszerűség híveinek fehér porcelán étkészletet és néhány üvegkiegészítőt ajánlunk a húsvéti asztalhoz, és egy nagyobb üvegvázát: ebbe állíts néhány barkaágat vagy gallyakat, amelyekből készíts ünnepi tojásfát.

A tojások is legyenek lehetőleg egyszínűek, vagy egyszerű, geometriai mintások ehhez a kompozícióhoz.

Nárciszfészkek Kép forrása: yourcozyhome.blogspot.com

7/10 Nárciszfészkek

Akár kínálótálként is csodálatosan funkcionálnak ezek a kosarak, amelyekbe nárciszokat lehet állítani, A szivacs vagy moha segítségével.

A tálakba tegyél tojásokat, amelyek lehetnek akár a megfestett főtt tojások is: ezeket akár innen is lehet fogyasztani a reggeli mellé.

Színesen Kép forrása: homeiswheretheboatis.net

8/10 Színesen

A régi nyuszis, csibés, tojásos kerámiák is mutathatnak jól az asztalon, ha te is készítesz hozzá egy hasonló vázát, amelyet feltöltesz apró műanyagtojásokkal.

Az asztalterítő is legyen színesebb, de figyelj arra, hogy az étkészlettel ne ess túlzásba, és inkább fehér színűt válassz ebből.

Tojásdekoráció Kép forrása: yourcozyhome.blogspot.jp

9/10 Tojásdekoráció

A tojásokat nem csak tálba, hanem egyesével tojástartókba vagy kisebb poharakba téve is kirakhatod az asztalra.

Ebben az esetben készíts papírvirágokat egy kisebb lyukkal a közepükön, és ezeket tedd a tojások alá, hogy így ékesítsd az ünnepi asztalt.

Fordított tojáskoszorú Kép forrása: wohn-designtrend.de

10/10 Fordított tojáskoszorú

Gyönyörű dekoráció lehet az ünnepi asztal fölött egy fordított, fellógatott koszorú, amelyekre tojásokat függesztesz.

A tojások mellett dekorálhatod virágokkal is a koszorúdat, és a színes verzió helyett érdemes kipróbálnod a zöld és natúr árnylatokat.

Egy ilyen dísszel a terítéket egyáltalán nem kell túlhangsúlyoznod, a koszorúnak köszönhetően így is ünnepi lesz az étkező.