Így díszítsd a húsvéti tojást, ha nem bízol a kézügyességedben (Galéria)

Írta: ,

Húsvétkor még az is szívesen kézműveskedik, aki egyébként nem a kézügyességéről híres. Az alábbi tojásdíszítő technológiákkal nyugodtan bíbelődhetsz, senki nem mondja majd meg, hogy nem te vagy a dekorálás feketeöves bajnoka!

Kedves nyuszik Kép forrása: bitteshop.com

1/10 Kedves nyuszik

Ültesd a kifújt tojáshéjakat festékfürdőbe, majd hagyd őket megszáradni.

Ez után csak filcet kell ragadnod – ezeket a nyuszikat megrajzolni tényleg gyerekjáték lesz!

Egy kis csillogás Kép forrása: obeedesigns.tumblr.com

2/10 Egy kis csillogás

A festett tojások egy részét egy ecset segítségével kend be folyékony ragasztóval, majd forgasd őket hobbiboltokban kapható csillámporba – már kész is a kivételesen csillogó, különleges húsvéti dekoráció!

Körömlakkos technika Kép forrása: housebeautiful.com

3/10 Körömlakkos technika

Ahogy a márványos körömlakkot készíted, úgy készíthetsz márványos tojásokat is: csöpögtess körömlakkot egy tálka vízbe, adj hozzá egy tetszőleges másik színt is, óvatosan mixeld össze valamennyire a két színt egy fogpiszkálóval, majd mártsd a tojásokat a vízbe, és hagyd, hogy a körömlakkos réteg rájuk tapadjon!

Decoupage Kép forrása: diyprojects.com

4/10 Decoupage

Dekupázs ragasztóval és régi újságpapírral, vagy csomagolópapírral is bevonhatod a tojásokat, ha kézműves vintage hangulatot szeretnél megidézni egy asztalodat díszítő tálkában.

Tarka virágok Kép forrása: notapaperhouse.com

5/10 Tarka virágok

Szintén dekupázs technikával készülnek ezek a virágos tojáshéjak is: szerezz be néhány, a szezonhoz illő szalvétát, vágd ki róluk a mintákat, és ezeket ragaszd a natúr, vagy festett tojáshéjakra.

Csipkés minta Kép forrása: porch.com

6/10 Csipkés minta

Egy papír tortalap széléről levágott csipkével utólag is díszítheted a festett tojásokat, de festés előtt is ráteheted a kivágott csipkét a héjra, hogy egyedi mintája legyen a tojásoknak.

Festékspriccelés Kép forrása: coolmompicks.com

7/10 Festékspriccelés

Márts a festékbe egy kisebb ecsetet, vagy fogkefét, majd tartsd azt a tojások fölé, és futtasd végig a sörtéken a hüvelyujjadat!

A spriccelő festék érdekes mintát fog hagyni a tojásokon!

Érdemes kesztyűben és újságpapír fölött végezni a műveletet!

Mosolygó tojások Kép forrása: countryliving.co.uk

8/10 Mosolygó tojások

Tényleg csak egy vékony hegyű filctoll kell hozzá, és máris kedves dekorációt alkothatsz – ha apró fejű virágokból kis koszorút is kapnak a tojások, tényleg nagyon bájos lesz a végeredmény.

Botanikus minták Kép forrása: homestoriesatoz.com

9/10 Botanikus minták

Válassz egy kis ágat vagy levelet, fogd szorosan egy tojáshéjhoz, majd csomagold őket egy már nem használt harisnya fejébe, és így mártsd a festékbe.

A harisnya anyaga a színezőanyagot átengedi, a levelet viszont szorosan a tojáson tartja, így izgalmas minta lesz a végeredmény.

Természetes festékek Kép forrása: hometalk.com

10/10 Természetes festékek

Ha inkább az egy színű tojásoknál maradnál, akkor is választhatsz természetes festékeket, hogy izgalmasabbá tedd a procedúrát: ezen a képen azt láthatod, milyen színt eredményez a lila káposzta, a kurkuma, a spenót, a cékla, a kávézacc, a vörös hagyma héja, a sáfrány és a szömörce.