Idén hogyan locsolkodjanak a fiúk? 7+1 kreatív tipp, hogy tartani tudjuk a húsvéti hagyományt

Szirák Viki
Írta: ,

Az idei húsvét sajnos nem olyan lesz, mint az elmúlt években, hiszen a koronavírus miatt elmaradnak a nagy családi találkozások, a közös hosszú hétvégézés, és a gyerekek locsolkodása is. Bár utóbbiról azért mégsem kell teljesen lemondani, hiszen van pár módszer, amivel így is sort keríthettek a hagyományra!

Ha a fiad idén sajnos nem tudja meglátogatni a női rokonokat, hogy verset mondjon és meglocsolja őket, éljetek a modern technológia lehetőségeivel!

A videóhívás szuper megoldást biztosít: egy közös csetszobába hívd össze a rokonokat, hogy élő videóban elmondhassa a kisfiad az általa megtanult verset, és jelképesen meglocsolhassa őket egy kölnivel.

Ezt követően a többi család fiúgyermekei is megcsinálhatják ezt, így közös lesz az élmény mindenkinek!

Akár az is jó ötlet, ha már előre összebeszéltek, és elkülditek egymásnak akár postán az ajándékot, amit adnátok a locsolásért: egy kis csokoládé, hímes tojás, bármi, aminek örülnének a család fiú tagjai!

 

Az is jó ötlet, ha a közelben élő barátokat, rokonokat, szomszédokat messziről meglocsoljátok!

Menjetek el a házuk elé, hívjátok ki őket, és a két-három métert megtartva, a kapuból mondja el a fiad az általa kiválasztott verseket.

Ennek előnye, hogy a személyes varázs is megmarad, hiszen láthatja a locsolt személyek reakcióját, és biztos, hogy tojást is kapni fog érte.

Jelenleg a korlátozások miatt autóba szabad ülni, sétálni pedig úgyszintén, így akár a két-három településsel arrébb élőket is meglátogathatjátok, szigorúan a kapun kívül maradva!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv