Készíts húsvéti tojásfát – 5 tipp, hogy gyönyörűen sikerüljön

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Készíts húsvéti tojásfát – 5 tipp, hogy gyönyörűen sikerüljön

A hagyományos húsvéti dekorációk között az egyik legnagyobb kedvencünk a tojásfa. Egyrészt, mert egyáltalán nem kell kézügyesség az elkészítéséhez (kivéve, ha a tojások kifújását is magadra vállalod), másrészt pedig, mert az egész lakásba azonnal ünnepi hangulatot varázsol!

Mit használj alapul? Kép forrása: blog.hobbycraft.co.uk

Gyakorlatilag bármilyen ágat felhasználhatsz a tojásfád alapjául. Húsvétkor természetesen nélkülözhetetlen a barka, az aranyeső, de választhatsz olyan hajtásokat is, amiken még csak most nyílnak a levelek és a bimbók.

Ha nincs elérető közelségben néhány friss ág, akkor a hobbiboltokban is nézelődhetsz: utóbbiakban gondosan megtisztított és kiszárított csavart ágakat vásárolhatsz. Ezek lehetnek aprók, átlagos méretűek, de egész hatalmasak is, így akár a nappalid sarkában is felállíthatsz egy méretes tojásfát.

Ráadásul elegendő, ha egyszer megveszed az alapot, utána nem kell vele bajlódnod – csak annyi a dolgod, hogy minden évszakban szezonálisan kidekoráld.

Hogyan díszítsd? Kép forrása: elisabethheier.no

A hagyományos díszítési technikákon felül más praktikákkal is próbálkozhatsz. A festett tojásra tűvel karcolhatsz mintát, a tiszta alapra pedig viasszal viheted fel a megálmodott motívumokat.

Ha van időd és igazán különleges végeredményt szeretnél, akkor néhány festett tojáshéjat törj össze kisebb-nagyobb darabokra – már indulhat is a mozaikozás!

Amennyiben kicsit extrémebb megoldásra vágysz, ragasztóval rajzolj mintát a tojásra, majd forgasd meg csillámporban, vagy akár tükörfóliában a még különlegesebb látványért.

Gyors, egyszerű, mégis dekoratív megoldás, ha a színes tojásokat selyemszalagból kötött masnival díszíted, de persze a hagyományos lehetőségeket is választhatod, pl. virágokat, leveleket préselhetsz a tojásokra.

Fókuszban

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?