A legszebb húsvéti kopogtatók az ajtódra – Készítsd el saját kezűleg

Balatoni Dóra
Írta: ,
A legszebb húsvéti kopogtatók az ajtódra – Készítsd el saját kezűleg

Közeleg a húsvét, itt az ideje, hogy a lakásunkat feldobjuk ünnepi dekorációval. Ennek egyik fontos része az ajtó, hiszen gondolj csak bele, a hozzád érkező vendégeknek először ez fog feltűnni. Ha szeretnél saját kezűleg húsvéti kopogtatót készíteni, most itt a lehetőség. Cikkünkben mutatunk néhány izgalmas ötletet.

Tojások a fészekben Kép forrása: etsy.com

Jellegzetesen húsvéti és igazán szívmelengető ez a kopogtató. Hajlékony vesszőből kezdj el koszorút formálni, de ügyelj rá, hogy az alja kicsit öblösebb maradjon, mintha csak egy kosár lenne.

Ezt az alsó részt béleld ki puha mohával és helyezd bele a tojásokat. Fentre rögzíts virágzó ágakat, de tehetsz rá művirágot is, úgy garantáltan sokáig fog tartani.

Végül felül tégy rá egy nagyobb masnit és egy szalaggal függeszd fel.

Kopogtató barkából Kép forrása: etsy.com

Ha nem kifejezetten szereted a húsvétot és nem szívesen látnál mindenhol színes tojásokat, készíts kopogtatót barkából! A fűzfa bolyhos virága szorosan kötődik a húsvéthoz és ilyenkor dekorációként is érdemes felhasználni.

Nem túl hivalkodó, mégis nagyon szép, megnyugtató látványt nyújt akár a szobánkban, akár az ajtónkra kiakasztva. Ehhez a kopogtatóhoz először hajlékony vesszőt kell beszerezned, amit aztán karika formában kell összekötnöd.

Erre erősítsd rá a barkaágakat, felül pedig egy fehér szalaggal akaszd fel.