5 húsvéti játék kicsiknek és nagyoknak

Irimiás Alíz
Írta: ,

A tavasz beköszöntével végre kint lehetünk a szabadban a tarka virágok között, a friss zöld fűben. Néhány olyan tavaszi játékot mutatunk, amelyek izgalmassá teszik a húsvéti készülődést!

1. Tojásvadászat

Tojást vadászni sokféleképpen lehet – kertben, mezőn, és a lakásban is. Szerencsés, ha szabadtéren tudjuk elrejteni a tojásokat a kicsik számára – érdemes a pirostojások mellett egy-egy csokitojást is eldugni a fűbe, bokor alá, virágok közé stb. Játszhatjuk csapatban a játékot azzal a szabállyal, hogy egy adott területen melyik csapat tud több tojást összegyűjteni ugyanannyi idő alatt.

Ha kicsit izgulósabbra, drukkolósabbra szeretnénk venni a dolgot, akkor a két csapatból egyszerre csak egy-egy játékost engedjünk az adott területre. Az a csapat nyer, amelyik hamarabb megtalálja az adott számú tojást, vagy az, amelyik ugyanannyi idő alatt több tojást gyűjt (ezt előre meg kell határoznia a játékvezetőnek).

2. Fordított tojásvadászat

Miután a gyerekek megkeresték a csokitojásokat, jöhetnek a felnőttek!

A kicsik olyan különleges tojásokat rejthetnek el, amik az ő kívánságaikat tartalmazzák: például egyik nap egy órával később feküdhetnek le, vagy egy soronkívüli mozizást kérnek, esetleg egy hétköznapi extra családi programot, vagy egy kisebb értékű ajándékot kívánságuk szerint (például 2000 Ft alatti értékben) stb.

Ha felírták a kívánságaikat egy cetlire, és betették a műanyag tojásokba (mindegyikbe egyet), elrejtik azokat a kertben, a szülőknek pedig előre meghatározott idő alatt mindet össze kell gyűjteniük. Azoknak a tojásoknak a tartalmát, amelyeket a szülők nem találnak meg, teljesíteniük kell.

3. Húsvéti tojásfutás

Két csapat vidám vetélkedője, amelyet egykoron Svájcban és Felső-Ausztriában a kocsmárosok szervezték. Meghatározott idő alatt kell a nyers tojásokat fakanálon egyensúlyozva egyik helyről a másikra vinni anélkül, hogy elejtenénk őket. Az a csapat nyer, amelyiknek az előre meghatározott idő alatt a legtöbb ép tojást sikerül a célba juttatnia.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba