Húsvéti DIY – Kreatív tavaszi projektek tojástartóból

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Unod már a szokásos tojásfestést és a hagyományos húsvéti díszeket? Akkor ideje elővenned a kreatív énedet, ugyanis a kidobásra szánt tojástartókból egészen fantasztikus és egyedi dekorációkat készíthetsz – akár a gyerkőcökkel közösen is!

Asztali dísz Kép forrása: schoen-und-fein.de

Ha valami újdonságra vágysz az asztali díszeket illetően, nem kell messze menned a hozzávalókért!

Mindössze egy sima tojástartóra lesz szükséged, amit lefestesz egy általad kedvelt színre, de az is jó, ha már eleve olyan tojásokat vásárolsz, amik színes tartóban vannak.

Ezt aztán bevetheted koszorúként, tálcaként, de érdemes kihasználnod az eredeti funkciót is – ebben egész biztosan nem dőlnek el a tojások!

Sütés után pedig ne dobd ki a kettétört héjakat: rakj beléjük gyertyát, pozsgásokat, de kipróbálhatod őket miniatűr vázaként is!

Virágözön Kép forrása: redtri.com

A tojástartóknak meglehetősen különleges formája van, ami a legtöbb kreatív bloggert megihlette, és szebbnél szebb virágokat készítettek a kartonból.

Az egyik legegyszerűbb virágdísz, amit a tojástartóból készíthetsz, ez a négyszirmú változat – ehhez először tíz részre kell vágnod a tartókat, majd egyszerű mozdulatokkal ki kell alakítanod a szirmokat.

Már jöhet is a festés és a fűzés!

Ha a gyerkőcökkel kreatívkodsz, akkor inkább a festésre koncentráljatok, míg ha valóban az esztétikum a lényeg, természetesen további kellékekkel (pl. bibékkel, újabb sziromrétegekkel) is díszítheted a virágokat.