Húsvéti DIY – Csodaszép, egyszerűen elkészíthető fészkek

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A húsvéti dekoráció elengedhetetlen része a fészek, de ha már unod a hagyományos változatokat, íme néhány különleges ötlet, melyet könnyedén elkészíthetsz!

Ízlésesek, szolidak és tökéletesen illenek a pasztellőrülethez ezek a dekorációk. Szerencsére könnyen leutánozhatod őket!

Nincs szükséged másra, mint néhány friss és inkább vékonyabb barkaágra, amiket aztán egymásba kell hajtanod. Ha a körforma megvan, érdemes rögzítened az ágakat, nem mindig elég, ha csak összecsúsztatod a végeket.

Az aprócska fészkeket béleld ki festett, színezett tojásokkal, de ha könnyed és jóval tartósabb végeredményre vágysz, már nagyon élethű, műanyagból, nikecellből készült, énekesmadárra emlékeztető díszeket is beszerezhetsz.

Tojások helyett virághagymák Kép forrása: lisjeastrid.blogspot.ro

Az alapot itt is a barka biztosítja, de ehhez a díszhez már tökéletesen megfelelnek a méretesebb, vastagabb ágak is.

Fogj egy nagyobb méretű tányért vagy tálcát, és készítsd el rajta a fészket!

Tedd rá a földet és a virághagymákat (a jácint ezúttal nem csak látványban passzol a szezonhoz), majd az egészet fedd be mohával.

Így sokkal esztétikusabb lesz a díszed, ráadásul a moha megakadályozza, hogy az öntözés során túl gyorsan elillanjon a víz. Ezután a nagyobb barkákból hajts koszorút a dísz köré! Nem muszáj szabályos körnek lennie, a tojásforma is tökéletesen megfelel a célnak.