Húsvéti DIY – Csodaszép, egyszerűen elkészíthető fészkek

Írta: ,

A húsvéti dekoráció elengedhetetlen része a fészek, de ha már unod a hagyományos változatokat, íme néhány különleges ötlet, melyet könnyedén elkészíthetsz!

1/4 Barkából készített fészkek

Ízlésesek, szolidak és tökéletesen illenek a pasztellőrülethez ezek a dekorációk. Szerencsére könnyen leutánozhatod őket!

Nincs szükséged másra, mint néhány friss és inkább vékonyabb barkaágra, amiket aztán egymásba kell hajtanod. Ha a körforma megvan, érdemes rögzítened az ágakat, nem mindig elég, ha csak összecsúsztatod a végeket.

Az aprócska fészkeket béleld ki festett, színezett tojásokkal, de ha könnyed és jóval tartósabb végeredményre vágysz, már nagyon élethű, műanyagból, nikecellből készült, énekesmadárra emlékeztető díszeket is beszerezhetsz.

Tojások helyett virághagymák Kép forrása: lisjeastrid.blogspot.ro

2/4 Tojások helyett virághagymák

Az alapot itt is a barka biztosítja, de ehhez a díszhez már tökéletesen megfelelnek a méretesebb, vastagabb ágak is.

Fogj egy nagyobb méretű tányért vagy tálcát, és készítsd el rajta a fészket!

Tedd rá a földet és a virághagymákat (a jácint ezúttal nem csak látványban passzol a szezonhoz), majd az egészet fedd be mohával.

Így sokkal esztétikusabb lesz a díszed, ráadásul a moha megakadályozza, hogy az öntözés során túl gyorsan elillanjon a víz. Ezután a nagyobb barkákból hajts koszorút a dísz köré! Nem muszáj szabályos körnek lennie, a tojásforma is tökéletesen megfelel a célnak.

Mohával és páfránnyal Kép forrása: boulderlocavore.com

3/4 Mohával és páfránnyal

Tavasszal általában már nem gond zöld növényeket találni, de előfordulhat, hogy elhúzódik a tél – ilyenkor jó szolgálatot tesznek a mohák és a páfrányok.

Drótból készített kosáralapra lesz szükséged: ilyeneket a hobbiboltokban vehetsz, de akár te is elkészítheted őket otthon. Ezután már csak annyi a dolgod, hogy kisebb-nagyobb ágakkal, majd szárított füvekkel, növényekkel kibéleled a koszorút.

Mivel ez így önmagában túlságosan lehangoló lenne, az üde zöld mohákkal és páfrányokkal dobd fel a látványt! Végül jöhetnek a tojások, és ha van kedved, néhány bimbódzó virág.

Virágokkal és csipkével Kép forrása: bloglovin.com

4/4 Virágokkal és csipkével

Imádod a vintázs hangulatot? Akkor ezt a húsvéti dekorációt neked találták ki! Ráadásul igazán nem kell sokat pepecselned vele…

Válogass össze különböző méretű és típusú tojásokat, majd főzd meg vagy fújd ki őket! Már jöhet is a fészek: ehhez alapul egy laposabb fonott kosárkát válassz, béleld ki csipkerátétekkel (akár egy kisebb terítőt is beletehetsz), végül pedig díszítsd természetes alapanyagú, szárított fűvel, vagy akár háncsokkal.

Ezután már nincs is más dolgod, mint hogy elrendezd a fészekben a tojásokat, és néhány friss vágott virágot tűzz melléjük.