Húsvéti dekorációk, amikhez már minden kellék megvan otthon

Zabolai Margit
Írta: ,

Az, hogy egy kicsit környezettudatosabb vagy, még nem jelenti azt, hogy lemondasz az ünnepi dekorációkról. Ezekkel az ötletekkel például úgy díszítheted húsvéti dekorációkkal a lakást, hogy közben nem veszel semmi fölösleges, plusz dolgot, hanem a már egyébként is otthon lévő, sokszor amúgy a szemétben végző dolgoknak adsz új életet.

Az örök klasszikus befőttes üveg

A befőttes üvegek újrahasznosítása már-már klasszikusnak számít a DIY dekorációk körében, és mi sem tudjuk megunni. Ha lemosható festéket használsz, akkor ráadásul mindig az aktuális szezonhoz igazíthatod a dekorációt, így ugyanazt az üveget többször is felhasználhatod.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Idén a kedvencünk a kiscsibévé vagy nyuszivá festett üveg egy csokor friss virággal, amit tényleg minimális kézügyességgel is el lehet készíteni, de húsvéti édesség, cukorka, csokitojás is kerülhet az üvegekbe – ebben az esetben érdemes lehúzható matricát (akár kimaradt, öntapadós tapétából kivágva) ragasztani az üvegekre, mielőtt lefested őket, majd a festék megszáradása után lehúzni a mintát. Így a jópofa, nyuszi alakú „ablakokon” keresztül látszik a befőttesüvegek színes tartalma is. Az üveget díszítheted még csipkével, szalaggal, a festéshez pedig érdemes üde, tavaszi virágszíneket használni.

Csodák vécépapír-gurigából

A vécépapír-gurigából készített dekorációk minden kisgyerekes családnak ismerősek lesznek, hiszen a már formára ragasztott, kemény papírból nagyon egyszerű például füles nyuszit készíteni – csak egy olló, festék és esetleg néhány vattakorong kell hozzá, de sokkal felnőttesebb dísztárgyak is készülhetnek belőle.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Például, ha nem fested le a papírt, vintage hangulatú, rusztikus papírnyúlt is csinálhatsz, de a cukorkával megtöltött váza közepére is tehetsz egy gurigát, hogy legyen mibe helyezni a virágokat, és kevesebb cukorkát kelljen felhasználnod az üveg megtöltésére. Pofonegyszerű dekoráció, ami viszont mindenkit le fog venni a lábáról – készülj fel, hogy egy ilyen asztaldísz mellett minden vendéged meg fogja kérdezni: hát ezt meg hogy csináltad?!