Ezért ne vegyél nyuszit a gyereknek húsvétra

Boros Mariann
Írta: ,

Bár évről-évre felhívják a figyelmet különböző fórumokon, hogy az élő nyuszi nem épp a legjobb ajándék húsvétra, azért mindig akad olyan szülő, aki kedves ötletnek tarja. Cikkünkből megtudhatod, miért járnak ők tévúton!

Nem plüssjáték Kép forrása: flickr, Emily Kember

Nem szabad elfelejteni, hogy bármilyen cuki is, és bármennyire hasonlít egy plüssjátékra, végtére is egy (érző) élőlényről van szó.

Egy kisnyuszinak már az is óriási trauma, ha kiszakítják korábbi környezetéből – el kell válnia az édesanyjától vagy testvérkéitől, és egy teljesen új, idegen helyre kerül. Ezen az új helyen pedig nagy valószínűséggel nem a korábban megszokott rutin szerint telnek majd a napjai, és ha a gazdi nem elég körültekintő, nem a megszokott táplálékot kapja, és még ahhoz is idomulnia kell, hogy eleinte állandóan kézben van, viszont esélyes, hogy később csökken iránta az érdeklődés.

Tehát a nyuszi szempontjából mindenképp az az ideális, ha inkább egy plüsst veszel a gyereknek, de ha ez nem elég meggyőző, lássuk, mivel jár a felelős nyúltartás.

A nyúl nem csak répát eszik Kép forrása: petcouponsavings.com

Bár elsőre egyszerűnek tűnhet egy nyuszi etetése, hiszen a rajzfilmben is mindig répát rágcsál Tapsi Hapsi, egy valódi ugrifülesnek ennél sokkal változatosabb étrendre van szüksége.

Különböző fűfélékről és gabonákról (búza, kukorica) is gondoskodnotok kell a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz és ahhoz, hogy megfelelően tudjon fejlődni.

Érdemes végiggondolni, hogy ezt tudnád-e neki biztosítani – sok húsvéti nyuszinak sajnos pont a nem megfelelő táplálék okozza a vesztét.