5 elronthatatlan tojásfestési technika húsvétra

Bodnár Alexa
Írta: ,
5 elronthatatlan tojásfestési technika húsvétra

Kép forrása: DarioSz/depositphotos.com

Az egyszerű piros tojások helyett idén valami különlegesebbet adnál a locsolóknak, de tartasz attól, hogy a végeredmény nem lesz meseszép, ha csak kísérletezel? Számos tojásfestési technika létezik, ha valami szebbet készítenél, mint eddig, amelyekkel nem túl nehéz elkészíteni a húsvéti tojásokat. Összegyűjtöttünk ezek közül ötöt, amelyekkel a tojások dekorációnak is csodásak lesznek az asztalra, és a locsolóknak is adhatsz belőlük.

Ha csak hagyományos tojásfestékkel készítenéd el a húsvéti tojásokat, még akkor is készítheted őket rafináltabb módon. Szerezz be néhány vékony, csipkés anyagot, majd kötözd ezekbe a főtt, kihűlt tojásokat.

Ezután a hagyományos módon tedd a tojásokat a színes tojásfestékekbe, és áztasd bennük a csomagoláson található leírás szerint.

Száradás után vágd le a csipkét a tojásokról, és máris csodálatos, színes mintás tojásokkal várhatod a locsolókat.

Harisnyás, leveles növényi festés hagymahéjjal Kép forrása: duitang.com

Ha nem szeretnél készen kapható tojásfestéket használni, hanem maradnál inkább a természetes megoldásoknál, gyönyörű tojásokat festhetsz hagymahéj felhasználásával.

A vörös és a lila hagyma héját is érdemes használnod, mindegyikből egy-egy nagyobb kupacot tegyél két különböző fazékba, majd tegyél a hagymahéjakra nyers tojásokat és engedd fel őket vízzel.

A tojásokat egy órán át kell főznöd a vízben, lassú tűzön.

Ha nem csak színes, hanem mintás tojásokat szeretnél, akkor főzés előtt tegyél szép leveleket, virágokat a tojásokra, és rögzítsd rajtuk úgy, hogy egy-egy harisnya lábfejébe kötözöd be őket.

Ezután főzd hasonló módon egy órát a héjakkal a tojásokat, és ha kihűltek, vágd le róluk a harisnyát.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!