Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Zabolai Margit
Írta: ,
Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Kép forrása: shutterstock

Az élet túl rövid ahhoz, hogy egyetlen alkalmat is kihagyjunk, amikor ünnepelhetünk! A húsvét ráadásul egy igazán különleges alkalom, az újrakezdés, az életöröm, a tavasz hírnöke. Tippjeinkkel gyorsan ünnepi hangulatba hozhatod a családot, sőt biztos, hogy téged is magával ragad majd a húsvéti hangulat! (X)

 

Virágzó közös terek

A friss virágok és zöld növények mindig látványosan megváltoztatják a helyiség hangulatát. A barka természetesen ilyenkor kihagyhatatlan, de akár egy-egy kisebb virágzó faágat is a vázába tehetsz. A virágárusoknál meseszép csokrokat vagy koszorúkat készíttethetsz, de akár a kertben szedett vadvirágokkal is becsempészheted az ébredező természetet az otthonodba.

Tegyél virágokat minden olyan helyre, amit közösen használtok: az előszobában már akkor ünnepivé teszik a hangulatot, amikor belépsz a házba, az ünnepi asztalon pedig bérelt helyük van!

 

Egy nyalánkságoktól roskadozó húsvéti tálca

Egy szemet gyönyörködtető és csábító húsvéti tálca minden tekintetet vonzani fog. A színes csokitojások mellé magad is készíthetsz pralinékat, színes bevonóval dekorált kekszeket és aprósüteményeket is készíthetsz. Érdemes valami sóssal is készülni, például pereccel, sajtos rúddal.

A felnőtt otthonlakók kedvéért pedig tehetsz a tálcára valami igazán csábító, alkoholos finomságot, ami desszertnek is beillik, például egy üveg Baileyst, ami méltó kísérője lesz az ünnepi programoknak. Akár húsvéti tojásba is töltheted, a tetejét pedig tejszínhabbal és chilivel is megbolondíthatod!

Öltözzön az otthonod és ti is pasztell színekbe!

A pasztell színeknek most egyébként is nagy divatja van, egy ilyen friss, tavaszi ünnephez pedig csodálatosan illenek, levegősebbé, világosabbá, üdébbé teszik a lakást. Ha az ünnepekre a család is ilyen ruhákat választ magának, akkor az a fényképeken is remekül fog mutatni, úgyhogy mindenképpen készítsetek néhány húsvéti fotót a kanapén, a díszpárnák között, az ünnepi asztalra tegyétek ki a selymes színű porcelánokat, vagy nyomtass néhány paszlett színű virágot, vízfesték-képet utánzó mintát, és tedd őket képkeretbe, hogy az otthonod bármely részét dekorálhasd velük!

 

A lakáson kívül is járjon a Nyuszi!

A jó idő a szabad levegőre csalogat, ezért ne csak a lakást, a kertet vagy a teraszt is dekoráld! A gyerekeknek rejthetsz el kisebb meglepetéseket a fűben, amit aztán megkereshetnek, de egy kisebb kerti fát is feldíszíthettek kifújt és színesre festett tojásokkal.

Ha csak egy aprócska erkélyed van, akkor is kerülhet a balkonládákba, a virágok közé néhány hímes tojás vagy egy dekorációs nyusziforma, de a színes papírforgók vagy origami virágok is kedves díszek lehetnek, ha a szezonnak megfelelő pasztell árnyalatokban készíted el őket.

 

Játék a tojásokkal

Az ünnepi program akkor teljes, ha egy kis móka is kerül bele, a húsvéti tojások pedig remek alkalmat teremtenek a játékra, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A már említett klasszikus tojáskeresés mellett készíthettek tojásfuttató akadálypályát is: a gyerekek kapnak egy kanalat, a kanálba kerül egy keményre főtt húsvéti tojás (vagy kis vízzel felfújt lufi). A tojással a kanálban a gyerekeknek végig kell haladni az akadálypályán, ami lehet akár csak egy egyenes szakasz is, de lehetnek benne kanyarok, „lépcsők” kis sámlikkal vagy kifeszített szalagok, amik alatt át kell bújni, a nehézségi fokot a gyerkőcök életkorához igazíthatjátok. Az nyer, aki elsőnek ér a célba úgy, hogy a tojás a kanálban marad!

A felnőttek sem maradnak játék nélkül, kipróbálhatják a tojással koccintást: ehhez alkossatok párokat, és mindenki kapjon egy-egy főtt tojást. A pároknak a tojásokat össze kell koccintani a hegyesebbik végüknél úgy, hogy a héj egy kicsit megrepedjen, de óvatosnak kell lenni! Az a páros győz ugyanis, akiknek a tojásain a lehető legkisebb kár keletkezett.

 

A húsvéti teríték mindkét ünnepnapon maradhat!

Az ünnepi teríték mindkét napra az asztalon maradhat, csak arra ügyelj, hogy a nagy családi ebéd után rendezd el egy kicsit! Ha sok fogyott az apró süteményekből, akkor pakold át őket egy tányérra, vagy csak igazgasd meg őket, ha kell, helyezd át az asztali díszeket, hogy ne keltsen „lerabolt” hatást az asztal.

A röviditalos tálca a Baileys likőrrel szintén maradhat, csak a poharakat mosd el vagy cseréld őket tisztára, az üvegeket pedig, ha kell, töröld át.

 

Az ebéd utáni kávézás is legyen más!

A felnőtteknek az ebéd utáni kávézás is lehet igazán ünnepi, ha egy kis adag Baileys-zel méltó finomsággá változtatják a feketét.

A hosszúra főzött fekete kávéba éppen olyan jól illik a krémlikőr, mint egy krémes lattéba, de akár jeges kávét is készíthetsz vele, ha a jégkockákkal megtöltött poharakba egy adag hosszú kávét, tejet, egy nagy evőkanál vanília fagylaltot és egy kis pohárka Baileys-t töltesz.

Ha egy meleg italt kívánsz inkább, készíts forró csokit, egy adag eszpresszóval és Baileys-zel felöntve. A tetejére még egy kis tejszínhab, csili és reszelt csoki is mehet, hiszen mikor kényeztesd magadat, ha nem az ünnepek idején?

Megkívántad a Baileyst? Az ír krémlikőrt itt rendelheted meg!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv