Csodaszép, egyszerűen elkészíthető húsvéti fészkek

Szabó Erzsébet
Írta: , Frissítve:
Csodaszép, egyszerűen elkészíthető húsvéti fészkek

A húsvéti dekoráció elengedhetetlen része a fészek, de ha már unod a hagyományos változatokat, íme néhány különleges ötlet, melyet könnyedén elkészíthetsz!

Tojások helyett virághagymák Kép forrása: lisjeastrid.blogspot.ro

Az alapot itt is a barka biztosítja, de ehhez a díszhez már tökéletesen megfelelnek a méretesebb, vastagabb ágak is.

Fogj egy nagyobb méretű tányért vagy tálcát, és készítsd el rajta a fészket! Tedd rá a földet és a virághagymákat (a jácint ezúttal nem csak látványban passzol a szezonhoz), majd az egészet fedd be mohával.

Így sokkal esztétikusabb lesz a díszed, ráadásul a moha megakadályozza, hogy az öntözés során túl gyorsan elillanjon a víz. Ezután a nagyobb barkákból hajts koszorút a dísz köré! Nem muszáj szabályos körnek lennie, a tojásforma is tökéletesen megfelel a célnak.

Ízlésesek, szolidak és tökéletesen illenek a pasztellőrülethez ezek a dekorációk. Szerencsére könnyen leutánozhatod őket!

Nincs szükséged másra, mint néhány friss és inkább vékonyabb barkaágra, amiket aztán egymásba kell hajtanod. Ha a körforma megvan, érdemes rögzítened az ágakat, nem mindig elég, ha csak összecsúsztatod a végeket.

Az aprócska fészkeket béleld ki festett, színezett tojásokkal, de ha könnyed és jóval tartósabb végeredményre vágysz, már nagyon élethű, műanyagból, nikecellből készült, énekesmadárra emlékeztető díszeket is beszerezhetsz.