A legszebb DIY húsvéti kopogtatók az ajtódra – Készítsd el saját kezűleg

Balatoni Dóra
Írta: ,
A legszebb DIY húsvéti kopogtatók az ajtódra – Készítsd el saját kezűleg

Közeleg a húsvét, itt az ideje, hogy a lakásunkat feldobjuk ünnepi dekorációval. Ennek egyik fontos része az ajtó, hiszen gondolj csak bele, a hozzád érkező vendégeknek először ez fog feltűnni. Ha szeretnél saját kezűleg húsvéti kopogtatót készíteni, most itt a lehetőség. Cikkünkben mutatunk néhány izgalmas ötletet.

Kopogtató barkából Kép forrása: etsy.com

Ha nem kifejezetten szereted a húsvétot és nem szívesen látnál mindenhol színes tojásokat, készíts kopogtatót barkából! A fűzfa bolyhos virága szorosan kötődik a húsvéthoz és ilyenkor dekorációként is érdemes felhasználni.

Nem túl hivalkodó, mégis nagyon szép, megnyugtató látványt nyújt akár a szobánkban, akár az ajtónkra kiakasztva. Ehhez a kopogtatóhoz először hajlékony vesszőt kell beszerezned, amit aztán karika formában kell összekötnöd.

Erre erősítsd rá a barkaágakat, felül pedig egy fehér szalaggal akaszd fel.

Szalaggal áttekert kopogtató Kép forrása: thehankfulhouse.com

Ehhez az egyszerű, mégis nagyszerű kopogtató elkészítéséhez nem szükséges túl sok idő és jó kézügyesség sem. Szerezz be egy habszivacs-koszorút és hosszú szalagot.

Utóbbi lehet bármilyen színű, amilyet csak szeretnél.

A végét gombostűvel rögzítsd a koszorúhoz és finom mozdulatokkal tekerd körbe. Ha megvan, rögzítsd a másik végét is.

Ezután jöhet a dekorálás, aminek csak a képzelet szab határt. Köthetsz még rá masnikat, ráerősíthetsz egy-két színes tojást, virágot vagy valamilyen feliratot is.