6 húsvéti lakásdekoráció – inspirálódj velünk!

Írta: ,

Mindjárt itt a húsvét, azaz ideje tavaszi színekbe öltöztetni a lakásod. Ha a tavalyi díszek már egy kicsit elkoptak vagy egyszerűen csak frissíteni szeretnéd az idei dekorációt, akkor jó téma a húsvét, hiszen számos lehetőség rejlik benne. Ilyenkor előkerülhetnek a színes tojások, a tavaszi vibráló színek és a friss virágok. Ha már van néhány ötleted, de jól jönne egy kis inspiráció, akkor kattints tovább, összegyűjtöttük a legjobbakat!

Asztaldíszek Kép forrása: fenzyme.com

1/6 Asztaldíszek

Akár az ünnepi asztalhoz, akár általánosan egy asztaldíszhez vagy szalvétagyűrűhöz szuper, ha húsvéti szimbólumokat használsz. A színes tojások, a fészek, a természetes anyagok és egy kis kreativitás biztosan szuper eredményt hoz majd.

Ha nem lesz sok időd a terítésnél, akkor érdemes olyan ötletet megvalósítani, amihez előre készülhetsz, majd, amikor már minden az asztalon van, akkor jöhetnek a kész díszek is.

Tipp: A legjobb, ha újrahasznosított vagy akár ehető alapanyagokat használsz, hiszen így nem pazarolsz, és nem kell óriási költségekbe verned magad.

 

Virágok mindenhol Kép forrása: idemakeriet.blogspot.ro

2/6 Virágok mindenhol

Nem csak a húsvéti időszakban, hanem úgy általában tavasszal és nyáron érdemes virággal díszíteni a lakást.

Ha unod már, hogy mindig ugyanabban a vázában, ugyanott van a friss virág az asztalon, akkor érdemes egy kicsit kreatívkodni és variálni.

Mit szólsz például ehhez a tojásos virágos kombinációhoz? Trendi, minimál és egyszerű! Hát nem tökéletes?

Tipp: Ha ilyesmi kosarat találsz, de ragaszkodsz a friss virághoz, akkor középen elrejthetsz egy vízzel megtöltött vázát, amit utána színesre festett tojásokkal fedhetsz el.

Ajtó-és ablakdekoráció Kép forrása: familyholiday.net

3/6 Ajtó-és ablakdekoráció

Ha nincs túl sok szabad hely a lakásban, ahol elférne a húsvéti extra dekoráció, akkor ügyesen kihasználhatod az ajtókat és ablakokat, hogy egy kis tavaszi hangulatot csempéssz a térbe.

Ez lehet egy tavaszi koszorú, amit szalagokkal, virágokkal vagy barkával díszítesz, színes szalagok, amiknek az aljára valamilyen apróságot illesztesz vagy a hagyományos tojás dekorációnál is maradhatsz.

Tipp: Ha az ablakra teszel dekorációt, akkor arra figyelj, hogy praktikus legyen, tehát az ablak kinyitását és bezárását ne akadályozza, különben minden alkalommal csak bajlódnod kell majd vele!

 

Vibráló színek Kép forrása: sofaworkshop.com

4/6 Vibráló színek

Tavasszal és így természetesen a húsvéti időszakban is a vidám, élénk és vibráló színek vannak a főszerepben.

Ezt az extra színkavalkádot be tudod hozni a lakásodba friss virágokkal, virágzó ágakkal és különféle növényekkel kombinált dekorációs elemekkel is.

Tipp: A legjobb, ha kiválasztasz egy színt, és azzal dekorálsz az egész lakásban vagy két egymáshoz illő színnel díszítesz. A húsvéti időszakban a legjobb aranyesővel, gyümölcsfák ágaival, friss tulipánokkal és némi zölddel kombinálni!

Mindent a gyerekekért Kép forrása: ellaclaireinspired.com

5/6 Mindent a gyerekekért

Ha van gyereked vagy te leszel húsvétkor a vendéglátó és gyerekek is érkeznek hozzád, akkor érdemes egy-egy részletet a kicsik kedvéért berendezni vagy kidekorálni.

Lehet ez a kertben egy játéksarok vagy a nappali egyik fala, a lényeg csak az, hogy ők is úgy érezzék, hogy nekik is szól ez a hétvége.

Jöhetnek a falra rajzolt nyuszik – amikhez valami interaktív játékot is kitalálhatsz – például színezés vagy ügyességi feladatok – illetve itt se maradjanak ki az élénk színek, a színes tojások és természetesen az édesség sem.

Egy kis édesség Kép forrása: sprinklebakes.com

6/6 Egy kis édesség

Ha már az édességnél tartunk, miért ne lehetne a húsvéti dekoráció ehető? A legjobb megoldás, hiszen nem kell extra dolgokat vásárolnod hozzá, és ahogy telnek a napok, minden szépen sorban úgyis elfogy majd.

Ha kreatív hangulatban vagy, akkor a bevált, már sokszor kipróbált receptjeidet is átalakíthatod húsvéti stílusúra, de ha új ízeket is kipróbálnál, akkor nézelődj egy kicsit a neten és készíts valami igazán különlegeset!

Tipp: A marcipán, a cukormáz és a sütidekor nagy segítségedre lesz majd!