5 vidám ötlet, amivel egyedivé varázsolhatod a húsvéti menüt

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Te is unod már a hagyományos húsvéti menüt? Bár az ízeket kedveled, szeretnéd, ha játékossá és vidámmá válna az ünnepi asztal? Könnyebb dolgod van, mint hinnéd! Az alábbi finomságok nem csak isteniek, de a vidám hangulatot is garantáltan megteremtik – ráadásul pillanatok alatt el tudod készíteni őket!

Tulipán paradicsomból Kép forrása: loulou.to

Amennyire látványos, annyira egyszerű elkészíteni ezt az egészséges, kalóriaszegény finomságot.

Az alapanyagokat illetően szükséged lesz néhány hosszúkásabb koktélparadicsomra (vehetsz vegyesen pirosat és sárgát), újhagymára, kínai kelre és ízesített túrótöltelékre.

A paradicsomokat hosszában, keresztben vágd be, a belsejüket óvatosan távolítsd el, a helyükre pedig tölts ízesített túrót. Rendezd el őket egy nagyobb tálon, és az újhagymából készíts nekik szárakat, a kínai kelből pedig leveleket.

Már készen is vannak az ehető tulipánok!

Töltött csibe, kicsit másként Kép forrása: sheknows.com

Ezek a csibék hihetetlenül könnyen és gyorsan elkészülnek, de annál édesebben álldogálnak majd az ünnepi asztal közepén.

Főzz meg néhány tojást, majd gondosan pucold meg őket.

A tetejüket óvatosan távolítsd el, vedd ki a sárgájukat, és készíts belőlük krémet (pl. kevés tejföl, só hozzáadásával). Habzsák segítségével töltsd vissza a tojásfehérjékbe a krémet, és már jöhet is a dekorálás!

Ehhez sárgarépából vágj háromszögeket (ezek lesznek a csőrök) és vékony csíkokat (ezek lesznek az apró lábak). Feketeborsból elkészítheted a szemeket, és már tálalhatod is az imádnivaló töltött csibéket.