Unatkozol otthon? Ez a 10 hangulatjavító tevékenység garantáltan feldob

Szőke Angéla
Írta: ,

A karantén hetek óta tart és előreláthatólag ez még hetekig így is lesz. Az elején még a legtöbb ember lelkesen rendezte át a kamráját, szanálta ki a ruháit vagy állt neki lefesteni a falat, amit már mióta halogatott. Azonban az állandó otthonlét, ami az elején még pihentető és élvezetes, elég hamar fordul át unalomba. Ha azon kapod magad, hogy percenként frissítgeted a közösségi média oldalakat, csak hogy történjen valami, van tíz remek hangulatjavító ajánlatunk, ami nemcsak feldob, hanem hasznos is.

A kalligráfia csodálatosan szép tevékenység, hiszen ki ne nézné megbabonázva, ahogy a kecsesen megformált betűk szavakká állnak össze.

Ha érdekel a dekoratív folyóírás, a neten nemcsak oktató videókat, hanem kezdődnek szóló gyakorlólapokat is találsz.

 

Egy moodboard – azaz vizuális hangulat-poszter – több célt szolgál.

Egyrészt készítése közben kiélheted a kreativitásod, másrészt ha rápillantasz, segít arra koncentrálnid, amit fontosnak tartasz és a jövőben meg akarod valósítani.

Keress olyan képeket és idézeteket, amik sokat jelentenek neked: egy fotó a tengerpartról, ahova el szeretnél jutni, egy mondat, ami motivál, stb.

Ezeket rendezd össze egy lapra úgy, hogy dekoratív legyen és tedd ki a falra, így a moodboardnak nemcsak esztétikai, de inspiráló szerepe is lesz.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv